Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τελετή υποδοχής στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των Δικαστικών Φυλακών Λάρισας

Το δέντρο που κάηκε φέτος, αλλά και το δέντρο που αναπτύσσεται, δημιουργεί και καρποφορεί επέλεξαν για την τελετή υποδοχής, αλλά και ως σύμβολο της φετινής χρονιάς εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι του 2 ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας.

Στην είσοδο του σχολείου τοποθετήθηκε μία ελιά, στα κλαδιά της οποίας ήταν κρεμασμένες λέξεις – αξίες που αντλήθηκαν από χαρακτηριστικά του δέντρου. Οι μαθητές του Β΄ Κύκλου Constantin Μ., ο Asad R., ο Χρήστος Σ., ο Ζαχαρίας Φ., ο Κώστας Ρ. και ο Ervis Ζ. διάβασαν κείμενα που σύνθεσε η εκπαιδεύτρια Σοφία Κιόρογλου που δικαιολογούσαν την επιλογή του δέντρου ως συμβόλου υποδοχής.
Όπως είπαν, «φέτος στο σχολείο μας διαλέξαμε για σύμβολο το δέντρο, που θα μας δώσει τους καρπούς της γνώσης, το δέντρο που με τις βαθιές του ρίζες αντέχει στον χρόνο και στις κακουχίες σαν εμάς, το δέντρο που, κι όταν ρίχνει τα φύλλα του έχει την ικανότητα να τα ξαναβγάζει, το δέντρο που μας προσφέρει οξυγόνο, το δέντρο που μας αγκαλιάζει στη σκιά του, το δέντρο που μας δροσίζει, το δέντρο που γίνεται καταφύγιο για τα πουλιά».

Οι εκπαιδευόμενοι τόνισαν ότι ξεκινούν τη σχολική χρονιά φυτεύοντας μια ελιά που θα φροντίζουν όλοι και άλλα δύο δέντρα που θα ομορφύνουν την αυλή του σχολείου και θα αποτελέσουν την κοινή φροντίδα τους για μία χρονιά με οικολογικό πρόσημο. «Θέλουμε να ευαισθητοποιηθούμε όλοι, φροντίζοντας αυτό που μας θρέφει και μας αναγεννά πάντα, συμβάλλοντας με τη σειρά μας στη δική του προστασία. Σαν τα δέντρα που κάηκαν κι εμείς, ζητάμε στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας να βρούμε λίγο χώρο να ξαναγεννηθούμε», κατέληξαν.
Ακολούθησε ένα δρώμενο που ετοίμασε η θεατρολόγος και σκηνοθέτρια Μαρία Παπουτσή μαζί με την προαναφερόμενη ομάδα δευτεροετών εκπαιδευόμενων σχετικά με τους κανόνες, τις συμπεριφορές και τα όρια με αφορμή τους ποδοσφαιρικούς κανόνες που είναι αναγνωρίσιμοι από τους περισσότερους.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με αγιασμό που τέλεσε ο ιερέας της φυλακής π. Βασίλειος Τάσσιος. Οι εκπαιδευόμενοι αποχώρησαν παίρνοντας μαζί τους ένα χάρτινο δέντρο με μία λέξη – αξία και ένα γλυκό.

Την τελετή παρακολούθησαν ο Διευθυντής, ο αρχιφύλακας και η προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Σ.Κ. Λάρισας, η Διευθύντρια του Θεσσαλικού Θεάτρου Κυριακή Σπανού, οι εθελόντριες εκπαιδεύτριες και προσκεκλημένες.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More