Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τεν Χαγκ: «Δεν πωλείται ο Ρονάλντο»

Ο Έρικ τεν Χαγκ έκλεισε την πόρτα στις προσπάθειες του Κριστιάνο Ρονάλντο να φύγει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αυτό το καλοκαίρι.

Μιλώντας στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα ενόψει του φιλικού της Τρίτης με τη Λίβερπουλ στην Μπανγκόκ, ο Τεν Χαγκ αντιμετώπισε κατά μέτωπο το ζήτημα του Ρονάλντο και επέμεινε ότι ο σούπερ σταρ δεν πάει πουθενά.

Ο Ρονάλντο ζήτησε να φύγει από τη Γιουνάιτεντ και δεν βρίσκεται στην περιοδεία της ομάδας του αφού του δόθηκε άδεια για προσωπικούς λόγους.

Ερωτηθείς για το μέλλον του 37χρονου, ο Τεν Χαγκ είπε: «Υπολογίζουμε τον Κριστιάνο Ρονάλντο για τη σεζόν και τέλος! Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί του. Ο Κριστιάνο δεν πωλείται. Είναι στα σχέδιά μας και θέλουμε την επιτυχία μαζί».

Ο Τεν Χαγκ μίλησε με τον Ρονάλντο μετά την πρόσληψή του ως νέος προπονητής της Γιουνάιτεντ, αλλά οι δύο άνδρες δεν έχουν μιλήσει από τότε που δημοσιοποιήθηκε η επιθυμία του παίκτη να φύγει. Ο Ολλανδός δεν ήταν σε θέση να πει εάν ο Ρονάλντο θα ενωθεί με την υπόλοιπη αποστολή στην περιοδεία στην Αυστραλία.

«Δεν μπορώ να πω (για την ένταξη του Ρονάλντο στην περιοδεία) ως απουσία έχω ήδη εξηγήσει και αυτό είναι αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε ο κόουτς της Γιουνάιτεντ. «Δεν είναι μαζί μας και αυτό οφείλεται σε προσωπικά θέματα.

«Μίλησα μαζί του πριν προκύψει αυτό το θέμα. Είχα μια κουβέντα μαζί του και είχα μια καλή κουβέντα. Αυτό που μπορώ να επιβεβαιώσω είναι ότι είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση μαζί. Δεν του μίλησα μετά (τα νέα).»

Τα σχόλια του Τεν Χαγκ αντικατοπτρίζουν την επίσημη στάση της Γιουνάιτεντ αφού ο σύλλογος επέμεινε ότι ο Ρονάλντο δεν είναι προς πώληση και παραμένει υπό συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο.

Πρέπει ήδη να αντικαταστήσουν παίκτες όπως ο Πολ Πογκμπά και ο Έντινσον Καβάνι και δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να αγοράσουν έναν αντικαταστάτη για τον Ρονάλντο με λιγότερο από έναν μήνα να απομένει μέχρι την έναρξη της σεζόν. Η Γιουνάιτεντ έχει υπογράψει μόνο με έναν παίκτη μέχρι στιγμής, τον αμυντικό Tyrell Malacia, και ο Ten Hag ήταν απρόθυμος να δώσει οποιαδήποτε ενημέρωση σχετικά με τις προσπάθειές τους να φέρουν τους Frenkie de Jong, Christian Eriksen και Lisandro Martinez.

«Ποτέ δεν μιλάω για παίκτες που δεν έχουν συμβόλαιο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παίκτες από διαφορετικούς συλλόγους, οπότε δεν μπορώ να πω τίποτα για αυτό το θέμα», είπε.

«Θέλουμε να αποκτήσουμε τους κατάλληλους παίκτες. Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, δουλεύουμε για να αναπτύξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας, η ευκαιρία υπάρχει και θα χτυπήσουμε.

«Δεν θέλουμε μόνο νέους παίκτες, θέλουμε τους σωστούς νέους παίκτες. Έχουμε καλή ομάδα, έχουμε τεράστιες δυνατότητες. Μόνο όταν τους βρούμε, θα υπάρξει βελτίωση στην ομάδα μας.

Είπα ήδη ότι σίγουρα ψάχνουμε παίκτες στη μεσαία γραμμή, έχουμε ανάγκη και στην επίθεση. Ακόμα ψάχνουμε για παίκτες.
«Θα είναι μια μεγάλη σεζόν, αλλά μια σεζόν που είναι αρκετά ασυνήθιστη λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου, επομένως πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για αυτό και χρειάζεστε περισσότερους παίκτες από ό,τι σε μια κανονική σεζόν».

Ο Τεν Χαγκ επιβεβαίωσε ότι ο αμυντικός Χάρι Μαγκουάιρ θα παραμείνει αρχηγός εν μέσω αμφιβολιών για την ηγεσία του.

«Ο Χάρι Μαγκουάιρ είναι ο καπετάνιος. Είναι ένας καθιερωμένος αρχηγός, έχει πετύχει πολλές επιτυχίες, οπότε δεν αμφιβάλλω για αυτό το θέμα», πρόσθεσε.

Πηγή: Dailymail
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More