Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τερμάτισε στην αγκαλιά πρώην συμπαίκτη του – «Χρειάστηκε να πάθω MND για να δω πόσοι υπέροχοι άνθρωποι υπάρχουν» (video)

Ο πρώην αστέρας του πρωταθλήματος ράγκμπι Ρομπ Μπάροου αναλογίστηκε το συγκινητικό τέλος του Μαραθωνίου του Λιντς στην Αγγλία την Κυριακή, αφού μεταφέρθηκε στη γραμμή του τερματισμού από τον πρώην συμπαίκτη του στους Leeds Rhinos, Κέβιν Σίνφιλντ.

Οι δύο πρώην συμπαίκτες συγκέντρωσαν χρήματα για φιλανθρωπικές οργανώσεις για την εκφυλιστική νόσο των νευρώνων και του εγκεφάλου (MND) και χρησιμοποίησε μια ειδικά προσαρμοσμένη καρέκλα για να ενωθεί με 12.500 άλλους δρομείς.

Ο Sinfield έσπρωξε τον Burrow σε όλη τη διαδρομή του Μαραθωνίου “Leeds Marathon”, πριν τον σηκώσει από το αναπηρικό καροτσάκι και τον μεταφέρει στη γραμμή του τερματισμού!

Ο Burrow, 40 ετών, και ο Sinfield, 42 ετών, ρωτήθηκαν για το συγκινητικό τέλος της διαδρομής στο “This Morning” και για τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για φιλανθρωπικές οργανώσεις για την νευροεκφυλιστική ασθένεια MND.

«Ο Μαραθώνιος ήταν ένα από τα πιο σημαντικά και ξεχωριστά γεγονότα που έχω κάνει και σήμαινε τόσα πολλά πράγματα για τόσους πολλούς ανθρώπους», είπε ο Burrow, υποστηριζόμενος από τεχνολογία που τον βοηθούσε να επικοινωνήσει.

‘Αλλά για μένα, είχε να κάνει με τη φιλία και το να περάσω τη γραμμή του τερματισμού με τον φίλο μου τον Kev θα μου μείνει για πάντα και δημιούργησε μια πλατφόρμα για να συγκεντρώσω χρήματα και να ευαισθητοποιήσω τις φιλανθρωπικές οργανώσεις για την ασθένεια MND, και ελπίζω ότι ο επόμενος θα είναι το ίδιο αξέχαστος.

“Έχω μείνει άναυδος από το ποσό των χρημάτων που έχει συγκεντρωθεί και την υποστήριξη που έχω λάβει από τη διάγνωσή μου πριν από τρία χρόνια. ‘Υπάρχουν τόσοι πολλοί ευγενικοί άνθρωποι και έχω μεγάλη αγάπη γι’ αυτούς, χρειάστηκε να πάθω MND για να δω πόσοι υπέροχοι άνθρωποι υπάρχουν και πόσο πολύ νοιάζονται οι άνθρωποι.

“Είμαι ένα θετικό άτομο που ζει τη ζωή στο έπακρο και αυτό βοηθάει πραγματικά στον αγώνα μου κατά της νόσου MND.

Ο Σίνφιλντ έχει συγκεντρώσει πάνω από 8 εκατομμύρια λίρες για φιλανθρωπικές οργανώσεις για την ασθένεια MND από τότε που ο φίλος και πρώην συμπαίκτης του στους Leeds Rhinos, Μπάροου, διαγνώστηκε με την πάθηση στα τέλη του 2019.

Ο προπονητής της Ένωσης Ράγκμπι της Αγγλίας ολοκλήρωσε προηγουμένως την πρόκληση “Ultra 7 in 7” τον Νοέμβριο, όταν έτρεξε επτά συνεχόμενους υπερμαραθώνιους.

Πάνω από 4 εκατομμύρια λίρες σε φιλανθρωπικές δωρεές συγκεντρώθηκαν την ημέρα του μαραθωνίου, καθώς και στον ημιμαραθώνιο του Leeds.

Η σύζυγος του Burrow, Λίντσεϊ, συγκέντρωσε πάνω από 97.000 λίρες, ολοκληρώνοντας τον πρώτο της μαραθώνιο την ημέρα αυτή.

Ο Σίνφιλντ δήλωσε ότι ο τερματισμός ήταν μια “όμορφη στιγμή” στη φιλία τους και ορκίστηκε να συνεχίσει να συγκεντρώνει χρήματα για την υποστήριξη των φιλανθρωπικών οργανώσεων για την ασθένεια MND για το υπόλοιπο της ζωής του.

‘Ήταν μια απίστευτη ημέρα συγκέντρωσης χρημάτων’, δήλωσε ο Σίνφιλντ.

‘12.500 άνθρωποι έτρεξαν στο όνομα του Ρομπ και ήταν η πρώτη φορά που μπορέσαμε να κάνουμε μαζί μια μεγάλη εκδήλωση που έγινε κάτω από τη σημαία της φιλίας και ήταν μια λαμπρή μέρα.

‘Ήταν μια όμορφη στιγμή, σίγουρα για μένα, και ελπίζω ο Ρομπ να αισθάνεται το ίδιο.

‘Είχαμε μερικές απίστευτες στιγμές στο γήπεδο μαζί και ήταν πολύ σημαντικές για τη φιλία μας, αλλά και μερικές πολύ δύσκολες στιγμές, αλλά το να μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό μαζί ήταν λαμπρό.

‘Θα συνεχίσω να συγκεντρώνω χρήματα για την ασθένεια MND για το υπόλοιπο της ζωής μου. Είμαι παθιασμένος με αυτό, είμαι μέσα σε αυτό.

Πηγή: Dailymail
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More