Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕ ΚΚΕ Σάμου: Διοργάνωση αντιπολεμικού συλλαλητηρίου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το αντιπολεμικό συλλαλητήριο, που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ, με κεντρικό ομιλητή τον Βαγγέλη Μαρούπα, μέλος της ΚΕ και της Επιτροπής Αιγαίου του κόμματος.

Ο ομιλητής μετέφερε το κάλεσμα του Κόμματος προς το λαό να σημάνει συναγερμός για τις πολύ επικίνδυνες εξελίξεις που σηματοδοτούν η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που μαίνονται στην περιοχή και σε όλους τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Έκανε εκτενή αναφορά στην αποστολή της φρεγάτας «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα, «σε μια περιοχή με τεράστιους κινδύνους», υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση «σπεύδει να προασπίσει» τα συμφέροντα των Ελλήνων εφοπλιστών. Αναφέρθηκε επίσης, στους πολέμους στη Γάζα της Παλαιστίνης και την Ουκρανία σημειώνοντας, ότι το ΚΚΕ αναδεικνύει τις σύγχρονες διεκδικήσεις και ανάγκες του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας και ζήτησε: Να επιστρέψει τώρα η φρεγάτα. Να ακυρωθεί η απόφαση για αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα και της χρησιμοποίησης του Στρατηγείου της Λάρισας.Να επιστρέψουν όλες οι αποστολές των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται εκτός συνόρων. Κανένας Έλληνας αξιωματικός και στρατιώτης έξω από τα σύνορα.Να σταματήσει η αποστολή στρατιωτικού οπλισμού στην Ουκρανία.Να κλείσουν τώρα οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More