Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τζεμίλ Σουλεϊμάν, Δ/ντής νοσ. Γάζας: Δεν μπορούμε να προσφέρουμε τίποτε στους τραυματίες – Μεγάλες ελλείψεις – Πεθαίνουν μπροστά στα μάτια μας

«Πως είναι δυνατόν να φύγουμε ένα εκατομμύριο άνθρωποι με ασθενείς, ηλικιωμένους, μικρά παιδιά και να πάμε νότια σε 24 ώρες;» διερωτάται ο Τζεμίλ Σουλεϊμάν, διευθυντής του νοσοκομείου της Γάζας μετά το τελεσίγραφο του ισραηλινού στρατού να μετακινηθούν στη νότια Γάζα μέσα στις επόμενες 24 ώρες. « Είναι τρέλα αυτό που ζητάνε» σημειώνει και δίνοντας την εικόνα της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η Γάζα «είμαστε χωρίς φως, νερό και καύσιμα. Αυτό που ζούμε δεν έχει ξαναγίνει». Για την κατάσταση στα νοσοκομεία λόγω των ελλείψεων σε φάρμακα και ιατρικό υλικό «δεν μπορούμε να προσφέρουμε οι γιατροί τίποτε στους τραυματίες. Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε τα χειρουργεία. Πεθαίνουν μπροστά στα μάτια μας»

«Μας ζητάνε να μην παραμείνει στη Βόρεια Γάζα ούτε ένας. Ακόμη και τα παιδιά από τα καταφύγια που λειτουργούν ως δημοτικά σχολεία υπό την προστασία του ΟΗΕ» ανέφερε.

«Μέσα σε δύο ημέρες οι Ισραηλινοί έχουν ρίξει στη Γάζα τόσες βόμβες όσες δεν έριξαν οι Αμερικανοί στη διάρκεια όλου του πολέμου στο Αφγανιστάν» σημείωσε.

«Την νύχτα έβαλαν στόχο το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο. Αναγκαστήκαμε να μεταφέρουμε τους ασθενείς» ενημέρωσε, συμπληρώνοντας πως «είναι το μοναδικό ψυχιατρικό νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας.

Απηύθυνε έκκληση σε όλα τα κράτη και τον ΟΗΕ να σταματήσει την αιματοχυσία στη Γάζα. «Δεν γίνεται να αφανιστούν 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν σε μια μικρή λωρίδα γης».

«Μόνο ο Θεός θα μας βοηθήσει. Το μυαλό και η καρδιά των ανθρώπων είναι κλειστά. Είναι αμαρτία να βλέπουν ανθρώπους να σκοτώνονται εδώ και 72 χρόνια και να μην κάνουν τίποτε» κατέληξε.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More