Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Σάλιβαν-Κιλίτς – Στο επίκεντρο η ενίσχυση διμερών σχέσεων, η σταθερότητα στο Αιγαίο και το θετικό κλίμα Τουρκίας-Ελλάδας

Στην σημασία της συνεχιζόμενης σταθερότητας στο Αιγαίο, συμφώνησαν ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν και ο Εκπρόσωπος Τύπου και Επικεφαλής Σύμβουλος του Προέδρου της Τουρκίας, Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν. Ο κ. Σάλιβαν μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, χαιρέτισε το εποικοδομητικό κλίμα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας

Παράλληλα ο  κ. Σάλιβαν συνεχάρη τον κ. Κιλιτς για το διορισμό του και εξέφρασε την ετοιμότητα να συνεργαστούν στενά για την ενίσχυση της διμερούς εταιρικής σχέσης και την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων.

Συζήτησαν επίσης για τις πρόσφατες εξελίξεις στη Ρωσία, τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ουκρανία καθώς και τις προσπάθειες της Τουρκίας να διασφαλίσει την ανανέωση της Συμφωνίας για τη Μαύρη Θάλασσα. Ακόμη αναφέρθηκαν στις προετοιμασίες για την επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

Τέλος ο κ. Σάλιβαν υπογράμμισε τη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών ότι η Σουηδία πρέπει να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ το συντομότερο δυνατό.

Ανταπόκριση από Ουάσιγκτον: Λένα Αργύρη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More