Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τιμητική εκδήλωση στη Νέα Υόρκη για τα εκατό χρόνια δράσης του AHEPA Delphi Chapter # 25

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου έλαβε χώρα η τιμητική εκδήλωση «The Centurion Legacy Ball» στο Harvard Club της Νέας Υόρκης, και συγκεκριμένα στο Μανχάταν, όπου συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου για να γιορτάσει τα εκατό χρόνια δράσης του Περιφερειακού Τμήματος #25 «Δελφοί» της AHEPA (AHEPA Delphi Chapter # 25. 

Το εν λόγω Περιφερειακό τμήμα έχει έτος ιδρύσεως το 1923 και υπήρξε το πρώτο τμήμα στον οργανισμό AHEPA, σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη ενός τεράστιου δικτύου αλληλεγγύης προς τον Ελληνισμό. Η τεράστια ιστορία και το κύρους του πρώτου αυτού Τμήματος διαφαίνεται και στη λίστα των πρώην και νυν μελών τους με αξιοσημείωτους τον αείμνηστο Φραγκλίνο Ρούσβελτ, Πρόεδρο των ΗΠΑ και τον Nelson A. Rockfeller, τότε Κυβερνήτη της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Πρόκειται για το παλιότερο τμήμα του Οργανισμού με δυναμική παρουσία στην  προώθηση της Παιδείας και του Ελληνισμού, μέσα από τις πολλαπλές προσπάθειες στον χώρο της φιλανθρωπίας και της κοινωνικής προσφοράς. 

Η εκδήλωση του περασμένου Σάββατου ήταν αφιερωμένη στην ανιδιοτελή προσφορά των πρωτεργατών του Τμήματος που έθεσαν τα θεμέλια των πολλών επιτυχιών του συγκεκριμένου παραρτήματός και ιδιαίτερα σε εκείνους από το πιο πρόσφατο παρελθόν που βοήθησαν να αναδειχθεί ο Οργανισμός στο προσκήνιο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Το πλήθος των παρευρισκόμενων καλωσόρισε ο πρόεδρος του Delphi Chapter # 25 Δρ. Σωτήριος Στεργιόπουλος, ενώ ερμηνεύθηκαν ο εθνικός ύμνος της Αμερικής και της Ελλάδας από τον βαρύτονο Κώστα Τσουράκη, ο οποίος είναι και μέλος της AHEPA.

Επιπλέον, η ζωντανή μουσική που «έντυσε» την εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην Ελληνίδα υψίφωνο Μαρία Κάλλας, αποτίνοντας έναν φόρο τιμής για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή της.

Ο Π. Χρυσόστομος Πάνος μαζί με τον ιερατικό προϊστάμενο του Καθεδρικού Ι.Ν. Αγίας Τριάδος διετέλεσαν τη δέηση. Ο Π. Χρυσόστομος Πάνος ήταν αυτός που εκπροσώπησε τον Αρχιεπισκόπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, ο οποίος μετέφερε και τις ευχές και τα συγχαρητήρια του για τις δράσεις και το σπουδαίο έργο του Τμήματος Delphi Chapter # 25.

Τιμές έλαβαν και μέλη που υπηρέτησαν ή υπηρετούν τις Ένοπλες Δυνάμεις Αμερικής και Ελλάδας.

Στην ομιλία του ο  Δρ Μαρίνος Πετράτος, πρόεδρος της Επιτροπής Υποθέσεων Βετεράνων, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και πρώην πρόεδρος του Delphi Chapter, μίλησε για την Ημέρα των Βετεράνων.

Συγχαρητήριες ευχές για το Delphi Chapter # 25, έδωσαν ακόμη σε ομιλίες τους, ο Πέτρος Ραγκούσης, κυβερνήτης της Περιφέρειας #6 της AHEPA, με έδρα τη Νέα Υόρκη, ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Σάββας Τσίβικος καθώς και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Ανταμς, οποίος παρουσίασε μια διακήρυξη για την μνημειώδη αυτή εκδήλωση.

Το σπουδαίο αυτό βράδυ για τον οργανισμό της AHEPA, τίμησε και η φιλέλληνας ομοσπονδιακή βουλευτής, Carolyn Malone που εκπροσωπεί την 12η Περιφέρεια του Κογκρέσου της Νέας Υόρκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος των καθαρών εσόδων από την συγκεκριμένη εκδήλωση στο Μανχάτταν, διατέθηκε υπέρ του “ARISTEiA” (Ινστιτούτο για την Προώθηση της Έρευνας και της Εκπαίδευσης στις Τέχνες, τις Επιστήμες και την Τεχνολογία).

Η AHEPA είναι μία από τις παλαιότερες, μεγαλύτερες, και ανεξάρτητες (μη πολιτικοποιημένες – ακομμάτιστες) οργανώσεις, αφοσιωμένη στο να προάγει Ελληνικά θέματα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Με περισσότερα από 40000 μέλη στην οικογένεια της, η AHEPA έχει συνεισφέρει με πολυάριθμες δωρεές που αφορούν ιατρικές έρευνες, αρωγή – βοήθεια εύρεση εργασίας στις Η.Π.Α. και στο εξωτερικό καθώς και σε προγράμματα μαθητικών υποτροφιών.

Πηγή: www.hellenicdna.com

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More