Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τι είδε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Ι. Παππάς στην Κέρκυρα

Την Τετάρτη, δεύτερη ημέρα της παρουσίας του, θα συμμετάσχει σε σύσκεψη στην Περιφέρεια παρουσία του Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειαρχών και των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος από όλα τα νησιά των Ιονίων Νήσων. Όπως ανέφερε ο κ. Παππάς, η σημασία της επίσκεψης είναι ότι έρχεται το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην έδρα της Περιφέρειας και σε συνεργασία με τα αυτοδιοικητικά στελέχη “γίνεται προσπάθεια να προχωρήσουμε συντονισμένα όλα τα έργα έτσι ώστε να δούμε τις ανάγκες πραγματικές και τι πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα για να καλύψουμε και να υλοποιήσουμε και να λύσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στα νησιά μας”.

Όπως τόνισε, προχωράνε τα λιμενικά έργα στους Οθωνούς και το Μαθράκι, ολοκληρώνεται η μαρίνα mega yaught που ήταν σχεδιασμός δεκαπενταετίας, ενώ μπαίνει σε τροχιά δίπλα από το λιμάνι, μία μεγάλη μαρίνα για 100 γιοτ.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη και με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Λογοθέτη για θέματα της Πύλης Σένγκεν στο Λιμάνι, για την ενίσχυση των δυνάμεων.

Για την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, ο βουλευτής Στ. Γκίκας ανέφερε ότι η ζώνη έχει μεν αποχαρακτηριστεί ζώνη και πλέον είναι στο θέμα του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο έχει αποφασίσει ότι δεν μπορεί να προχωρήσει με την υπάρχουσα νομοθεσία η οποία είχε αρχικά επιλεγεί. Έχει συνταχθεί μια νέα νομοθετική διάταξη που δεν αφορά μόνο την Κέρκυρα αλλά όλους τους Δήμους που θέλουν παραλιακό μέτωπο, και δεν θα αργήσει να μπει σε νομοσχέδιο. Προανήγγειλε ότι άμεσα θα γίνει μία σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να δρομολογηθεί το ζήτημα.

Ο κ. Παππάς επισκέφθηκε και το λιμάνι της Λευκίμμης όπου πληροφορήθηκε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη μετατροπή του σε μαρίνα με μικτή χρήση πορθμειακής γραμμής.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More