Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τουρκία: Ευρείας κλίμακας αστυνομικές επιχειρήσεις κατά στόχων που συνδέονται με το PKK – Συνελήφθησαν 55 άτομα

Εύρειας κλίμακας αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν από τις δυνάμεις ασφάλειας της Τουρκίας κατά στόχων για τους οποίους οι αρχές υποστηρίζουν ότι συνδέονται με την κουρδική οργάνωση ΡΚΚ. Κατά τις επιχειρήσεις συνελήφθησαν 55 άτομα.

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις ξεκίνησαν από νωρίς σήμερα το πρωί με τη συμμετοχή δύναμεων της Αστυνομίας, ειδικών μονάδων της Χωροφυλακής και της υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Αλί Γερλίκαγια, πραγματοποιήθηκαν 466 αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις σε όλη την επικράτεια με τη συμμετοχή 13.440 μελών του προσωπικού ασφαλείας.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Τούρκος υπουργός ανέφερε: «Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων “Ήρωες” που ξεκίνησαν σε όλη την Τουρκία κατά της αυτονομιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης- 12 ύποπτα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης συνελήφθησαν στη Μερσίνα, το Βαν, την Ούρφα, το Μάρντιν και το Αϊδίνιο. Στις επιχειρήσεις που διεξήχθησαν σε 16 νομούς, συμπεριλαμβανομένων των Μάρτνιν, Νιγιαρμπακίρ, Γκαζιαντέπ, Μερσίνας, Σίρνακ, Κωνσταντινούπολης, Προύσας, Μπάτμαν, Ντενίζλι, Άδανων, Καισάρειας, Αττάλειας, Ικονίου, Σπάρτης και Κοτζάελι συνελήφθησαν 55 ύποπτα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης».

Σε ανάλογες αστυνομικές επιχειρήσεις που είχαν γίνει χτες στην Κωνσταντινούπολη και τις Σαράντα Εκκλησιές συνελήφθησαν 20 άτομα, μέλη του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP).Το μπαράζ συλλήψεων και αστυνομικών επιχειρήσεων λαμβάνει χώρα μετά την επίθεση της Κυριακής έξω από την πύλη της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών, που δεν αποκλείεται να είχε στόχο και την Εθνοσυνέλευση, η οποία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, λίγα λεπτά πριν από την πανηγυρική έναρξη της νέας νομοθετικής περιόδου έπειτα από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ανταπόκριση: Γιάννης Μανδαλίδης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More