Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τουρκία: Περισσότερες από 700 συλλήψεις σε μια μέρα, γιατί αλληλοβοηθήθηκαν με χρήματα, τρόφιμα και ρούχα

Περισσότερα από 700 άτομα συνελήφθησαν πριν από μια μέρα σε 81 περιοχές της Τουρκίας μετά από εντολή του υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Σύμφωνα με όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου, συνελήφθησαν 704 άτομα αφού αλληλοβοηθήθηκαν οικονομικά ή έλαβαν οικονομική βοήθεια εκτός Τουρκίας από συγγενείς ή γνωστούς.

Πρόκειται για οικογένειες με παιδιά των οποίων οι γονείς έχουν χάσει τη δουλειά τους λόγω πολλών εντολών που εκδόθηκαν από την κυβέρνηση μετά τον Ιούλιο του 2015. Αυτές οι εντολές αναστέλλουν τον αριθμό ασφάλισης χιλιάδων Τούρκων, οι οποίοι πλέον δεν μπορούν να βρουν δουλειά πουθενά αφήνοντας τους στο έλεος της μοίρας.

Τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι, από την κατάσταση που δημιουργήθηκε, οι εν λόγω οικογένειες βοηθούνταν από το εξωτερικό από συγγενείς ή γνωστούς τους, οι οποίοι τους έστελναν περιοδικά χρήματα και υλική βοήθεια, όπως τρόφιμα ή ρούχα. Ωστόσο, αυτό κρίθηκε παράνομο από την τουρκική αστυνομία που προχώρησε στις συλλήψεις.

Ο Σοϊλού ανέφερε στη δήλωσή του ότι τα 704 άτομα που συνελήφθησαν ανήκαν στο κίνημα Γκιουλέν, οι οποίοι έχουν κηρυχθεί εχθροί από την τουρκική κυβέρνηση και διώκονται στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Πηγή:Abcnews.al

Μετάφραση: Σταυρούλα Ευαγγέλου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More