Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τουρκία – Προκήρυξη εκλογών: Στηρίζει την υποψηφιότητα Κιλιτσντάρογλου το φιλοκουρδικό κόμμα HDP

Ένα 24ωρο πριν τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών στην Τουρκία, το Συνταγματικό Δικαστήριο ήρε την απαγόρευση χρηματοδότησης του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, του τρίτου σε δύναμη στο Κοινοβούλιο. Η στιγμή κομβική καθώς το HDP θεωρείται από τους ρυθμιστές στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση. Αν και δεν μετέχει στη συμμαχία της αντιπολίτευσης, οι ηγέτες του έχουν δηλώσει ότι θα στηρίξουν την υποψηφιότητα του Κιλιτσντάρογλου.

«Φαίνεται πως το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έμειναν κάτω από τα συντρίμμια και σε εκατοντάδες χιλιάδες δεν έφτασε ποτέ η βοήθεια, εξόργισε όσους είχαν συνείδηση. Όλοι προσπαθούν να ξεφορτωθούν την ανίκανη κυβέρνηση» δήλωσε η βουλευτής του HDP Γκιουλιστάν Κίλιτς Κοτζίγιτ.

Την ίδια ώρα ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, έδωσε τον τόνο για το πώς η «Συμμαχία της Αντιπολίτευσης» θα προχωρήσει στη συνέχεια, επισημαίνοντας και πάλι πως ήταν σημαντικό οι έξι ηγέτες να μείνουν ενωμένοι.

«Ο υποψήφιος πρόεδρός μας δουλεύει σκληρά. Σχεδιάζουμε το μέλλον με συντονισμένο μυαλό και με συστηματικό τρόπο. Θα είμαι ο πιο σκληρά εργαζόμενος στρατιώτης αυτής της διαδικασίας. Θα το δείτε στο πεδίο» δήλωσε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης.

Το προεδρικό διάταγμα διάλυσης της Βουλής θα κατατεθεί την Παρασκευή, όμως η προεκλογική εκστρατεία ήδη έχει πάρει φωτιά στη χώρα, που ζει στη σκιά των φονικών σεισμών.

Σοκ προκαλούν εικόνες από νοσοκομείο στην Αντιόχεια και οι καταγγελίες ότι ασθενείς σε εντατική μονάδα είχαν αφεθεί στην τύχη τους για τρεις μέρες ακόμη και από τους γιατρούς. Από τους 14 μεταξύ των οποίων και ένα μωρό επέζησαν μόλις οι 5.

«Εάν οι γεννήτριες και τα συστήματα παροχής οξυγόνου λειτουργούσαν αυτοί οι άνθρωποι, μωρά και παιδιά θα παρέμεναν εν ζωή. Δυστυχώς, καθώς είχαν φύγει οι γιατροί και οι νοσοκόμες όταν σταμάτησε η γεννήτρια δεν λειτουργούσαν τα υπόλοιπα συστήματα» δήλωσε ο Ισμαήλ Σαϊμαζ, δημοσιογράφος στη Halk TV.

Μετά τις αποκαλύψεις, ο υπουργός Υγείας έδωσε εντολή να διεξαχθεί έρευνα για την υπόθεση.

Επιμέλεια: Ζέτα Κονταξή

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More