Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τούρκος ΥΠΕΞ, Χ. Φιντάν: Σε θετική τροχιά οι σχέσεις μας με την Ελλάδα – Το μεσημέρι υπουργικό συμβούλιο με πλούσια ατζέντα

Στην Τουρκία συνεδριάζει στις 15:00 το υπουργικό συμβούλιο και επί τάπητος θα τεθούν η επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Άγκυρα περί τα τέλη Αυγούστου, η συμφωνία για τα σιτηρά και οι σχέσεις με τη Σουηδία που εξακολουθούν να περνούν κρίση, μετά και τα νέα περιστατικά με τις διαδηλώσεις στη Στοκχόλμη.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, κατά την έναρξη της 14ης Συνόδου των Τούρκων Πρέσβεων στην Άγκυρα, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά, τονίζοντας ότι «θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο με προσοχή. Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τη θετική ατμόσφαιρα με την Ελλάδα. Αναμένουμε την ίδια ειλικρίνεια από την Ελλάδα στο Αιγαίο».

Ο κ. Φιντάν είπε ακόμη ότι «θα θέλαμε να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς την Τουρκία δεν μπορεί να είναι παγκόσμιος παράγοντας. Η διαδικασία πρέπει να αναζωογονηθεί με την πλήρη ένταξη».

Ανταπόκριση – Τουρκία: Γιάννης Μανδαλίδης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More