Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το έργο «ΝΗΣΟΣ» που θα μετατρέψει σε πράσινα τα νησιά της χώρας

Το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών(ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ), που εδρεύει στην Θέρμη Θεσσαλονίκης, έχει αναλάβει τον συντονισμό του έργου ΝΗΣΟΣ που στοχεύει στην ενεργειακή αυτονομία ελληνικών νησιών.

Το έργο “ΝΗΣΟΣ” συντονίζεται από τον διευθυντή του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ), αντιπρόεδρο του ΕΚΕΤΑ και Πρόεδρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο), Δρ. Ευάγγελο Μπεκιάρη, ενώ συμμετέχουν δύο ακόμα ινστιτούτα του ΕΚΕΤΑ (ΙΠΤΗΛ & ΙΔΕΠ), το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Στο πλαίσιο του έργου, θα επιδιωχθεί η πλήρης ενεργειακή αυτονομία των νήσων Χάλκης και Αντικυθήρων, με παράλληλη μεταφορά τεχνογνωσίας στο ακριτικό Καστελόριζο, αλλά και σε άλλα 5 ελληνικά νησιά.

Ο Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης Διευθυντής Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών ΕΚΕΤΑ και η Μαρία Παπανδρέου Δ/ντρια Παραρτήματος ΕΚΕΤΑ Περιφ. Ν. Αιγαίου μίλησαν στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» για το θέμα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More