Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Το αγόρι που μιλούσε με τα πουλιά»: Ένα λαϊκό βασισμένο στη ζωή του Σταύρου Κουγιουμτζή

Ένα παραμύθι του Γιώργου Φρατζεσκάκη διανθισμένο με τα αθάνατα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή και βασισμένο στη ζωή του γνωστού συνθέτη και στιχουργού. Μια όμορφη παράσταση στο θέατρο Σοφούλη, στην Καλαμαριά. Ένας κρυμμένος θησαυρός και ένα μεγάλο μυστικό που κρύβεται σε ένα παλιό ερειπωμένο σπίτι, γίνονται η αφορμή, ο Σταύρος -ένα μικρό αγόρι που αγαπάει τη μουσική και γράφει τραγούδια- να παίξει με τη φαντασία του ένα παιχνίδι που θα τον οδηγήσει σε μια περιπέτεια.

Το όνειρο του Σταύρου, διαταράσσει μια πανέμορφη κοπέλα, η Φωτεινή, η οποία έρχεται και φεύγει σαν άνεμος. Ποιά είναι στ’ αλήθεια αυτή η κοπέλα; Και τι σχέση έχει με τον καλά κρυμμένο θησαυρό της επάνω γειτονιάς; Ο Σταύρος, μαζί με τον Μάρκο, τον καλό του φίλο, θα θελήσουν να μάθουν περισσότερα για τη μυστηριώδη κοπέλα αλλά και για τον κρυμμένο θησαυρό. Τρία πουλιά θα μπουν αναπάντεχα στη ζωή του μικρού Σταύρου και οι αναμνήσεις θα γεμίσουν με τραγούδια.
Το παραμύθι μιλάει για αληθινά αισθήματα αγάπης και φιλίας και αναπαριστά στιγμές που όλοι κρατάμε μέσα μας κρυμμένες σαν παιδικές μνήμες. Μια παράσταση γεμάτη τραγούδια, γέλιο και μυστήριο, που θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους! Τα ξέγνοιαστα παιδικά χρόνια στην φτωχογειτονιά της Θεσσαλονίκης, οι στενές σχέσεις μεταξύ γειτόνων, οι μυρωδιές, τα παιχνίδια παίρνουν θέση στη σκηνή του θεάτρου και παρασύρουν τους θεατές σε ένα ταξίδι στο παρελθόν.

Κείμενο: Γιώργος Φρατζεσκάκης
Σκηνοθεσία: Παυλίνα Χαρέλα
Κοστούμια: Moda System
Χορογραφίες: Ελένη Χρυσομάλλη
Σκηνογραφία- Ενδυματολογία: Αθανάσιος Κολαλάς
Μουσική Διδασκαλία: Πλάτων Τσιπίδης

Ηθοποιοί: Πλάτων Τσιπίδης, Δήμητρα Βουτουρλή, Αρετή Κακαράνη, Ευδοξία Μαυρίδου, Θάνος Πραξιγάς, Γιώργος Τερζής, Γεωργία Χλιάρα

Στην παράσταση ακούγονται τα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή
Ζωντανή Μουσική, Μπουζούκι, ούτι, μπαγλαμά: Θάνος Πραξιγάς. Κιθάρα, πιάνο, ακορντεόν: Πλάτων Τσιπίδης

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: ΑΠΟ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Τιμή: 7 ευρώ για τα σχολεία
Τηλ. Επικοινωνίας: 2310-423925 (Δευτέρα- Παρασκευή 9:00-14:00)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More