Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Το βάζο με τα μοναχικά μπισκοτάκια”: Ένα παραμύθι που διδάσκει την αποδοχή και τη διαφορετικότητα

Το βιβλίο «Το βάζο με τα μοναχικά μπισκοτάκια“, είναι ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

Όπως είπε η κα Ελένη Στεφανάκη, πρόεδρος Μ.Α.μ.Α, το βιβλίο μας συμπαρασύρει σε ένα ταξίδι με βαθιά μηνύματα που η ίδια μοιράζεται με τους αναγνώστες από τη θέση του γονέα. “Εχουμε απομακρυνθεί από την αποδοχή της διαφορετικότητας, ωστόσο, οι νέοι γονείς ενημερώνονται και έρχονται στον σύλλογο πιο συνειδητοποιημένοι και υποψιασμένοι, ενώ υπάρχει πρώιμη παρέμβαση με τα νέα διαγνωστικά μέσα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το βιβλίο θα πωλείται από τη ΜΑμΑ με τιμή πώλησης στα 10€, τα οποία εξ ολοκλήρου θα διατεθούν για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της δομής που φιλοξενεί πάνω από 60 άτομα.

Το βιβλίο έχει επιμεληθεί ο Γιώργος Καραμίχος και έχει εικονογραφηθεί από την εικαστικό Κατερίνα Αναστασίου

Όπως τόνισε η κα Ειρήνη Αναγνώστου, ψυχολόγος- συγγραφέας, “πρόκειται για μία ιστορία αγάπης για αυτά τα παιδιά με την επιλεκτική μοναξιά και τα λαμπερά μάτια που μέσα από αυτά σε κάνουν να δεις τον ψυχικό τους κόσμο… αυτό το ταξίδι ήταν κάτι που ήθελα να κάνω πολλά χρόνια τώρα “.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More