Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Το Βιβλίο της Ζούγκλας» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Ο Άκραμ Καν μέσω της τέχνης του στέλνει ηχηρό μήνυμα για τον πλανήτη

Ο διάσημος Άγγλος χορογράφος Άκραμ Καν διαβάζει «Το Βιβλίο της Ζούγκλας» του Κίπλινγκ και το μετατρέπει σ’ ένα σήμα κινδύνου για τον πλανήτη, που καταστρέφουμε.

Πιο επίκαιρη από ποτέ η πολυμεσική παράσταση, που υπογράφει. Με τίτλο Jungle Book reimagined κινητοποιεί την αφρόκρεμα καλλιτεχνών από διαφορετικά πεδία για να περάσει το μήνυμα. Tραγικά επίκαιρο: H παράσταση ανοίγει με τον κατακλυσμό και κλείνει με την πλημμύρα. Απόψε για τη δεύτερη και τελευταία ημέρα της περιοδείας της στη Θεσσαλονίκη, η παράσταση ανεβαίνει στο Μέγαρο Μουσικής. Πληροφορίες και εισιτήρια ΕΔΩ.

Όπως φαίνεται στα πλάνα, ο πάνθηρας Μπαγκίρα αναζητά την πατρίδα του, γύρω ξεφυτρώνουν παραισθητικά  σα ζωγραφιές σ’ έναν  αόρατο καμβά τα φυτά και τα δέντρα του χαμένου παραδείσου του, έχει χάσει το Μόγλη κι έχει συναντήσει το φίδι. Ο κορυφαίος χορογράφος Άκραμ Καν ξαναγράφει το Βιβλίο της Ζούγκλας του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ επί σκηνής.

«Ο Άκραμ θέλει να δώσει πάρα πολύ απλά αλλά με πολλά μέσα, γι’ αυτό λέμε ότι είναι μια πολυμεσική παραγωγή, μέσα από το animation, από το κείμενο, από τη σκηνοθεσία, από ελληνικούς υπέρτιτλους και από τον χορό, θέλει να δώσει με πολύ απλά λόγια την ανησυχία του για τον πλανήτη, που εμείς καταστρέφουμε», αναφέρει η Ελένη Μουσταΐρα, παραγωγός, Ελληνική Πολιτιστική Εταιρία.

Πρόσφυγας ξεβράζεται από τις πλημμύρες του πλανήτη στη χώρα, που κυβερνούν τα ζώα και την προστατεύουν. H παράσταση χωνεύει τέλεια τις τέχνες, που την συναποτελούν και πέρα από τη σινεματική αισθητική των γραφικών, που τυλίγουν τους χορευτές, τα κινούμενα σχέδια αλληλεπιδρούν με τους ανθρώπους επί σκηνής, τα σώματα μοιάζουν να αρθρώνουν τον ηχογραφημένο λόγο τους.

Η χορεύτρια Ελπίδα Σκούρου έχει το προνόμιο να συνεργάζεται με τον Άκραμ Καν τα τελευταία 5 χρόνια.

«To μήνυμα της παράστασης είναι για να το πω απλά: εάν δεν προσέξουμε θα γίνουμε ορφανά στη δική μας χώρα», είναι τα λόγια του Καν.

Ρεπορτάζ: Σταύρος Πανούσης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More