Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το διεθνές βραβείου καλύτερου δασκάλου στη Θεοδώρα Κουκουρίκου

Η κ.Θεοδώρα Κουκουρίκου είναι μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη δασκάλα. Η νεαρή εκπαιδευτικός, φέτος βρίσκεται στο σχολείο του Εύδηλου Ικαρίας, όμως για τη δουλειά της έχει αποσπάσει το διεθνές βραβείο καλύτερου δασκάλου και μιλά στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 για το σημαντικό ρόλο ενός εκπαιδευτικού, αλλά και για αν οι γονείς ξεχνούν μερικές φορές πώς να μιλούν στα παιδιά τους.

«Πιστεύω ότι πρώτα απ’ όλα για να είσαι δάσκαλος, πρέπει να μάθεις να είσαι παιδί, ότι χρειάζεται να σκύβεις να τους βλέπεις στα μάτια, να χαμογελάς με τα αστεία τους, να παίξεις, να είσαι ένα παιδί για να μάθεις ποιοι είναι οι μαθητές σου», όπως λέει ενώ αναφέρει και πώς αποφάσισε να γίνει εκπαιδευτικός.

«Καθοριστικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η μικρή μου αδερφή, η οποία με βοήθησε να δημιουργήσω ένα προσωπείο δασκάλου. Γενικά είχα πολύ καλή επαφή με τα παιδιά, μεγαλώνοντας συνειδητοποίησα ότι είναι ένα επάγγελμα που αν το ακολουθούσα, θα απέδιδε καρπούς».

Για το βραβείο με το οποίο τιμήθηκε για τη δουλειά της ανέφερε:

«Ήταν κάτι που δεν το περίμενα, είναι εξαιρετικά τιμητικός ο τίτλος και για μένα και για τους δύο μαθητές μου, μαζί συνεργαστήκαμε να δώσουμε αυτό το όμορφο αποτέλεσμα που προέκυψε. Πιστεύω ότι κάθε δάσκαλος που ασκεί αυτό το λειτούργημα αξίζει αυτό το βραβείο».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More