Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην εποχή του “Gaming” – Έρευνα και εκπαίδευση για τη δημιουργία βιντεοπαιχνιδιών

Λίγοι γνωρίζουν ότι η βιομηχανία των video games έχει μεγαλύτερους τζίρους παγκοσμίως από την κινηματογραφική και τη μουσική βιομηχανία μαζί, με 250 δισ. δολάρια περίπου σε σχέση με τα 55 δισ. του Χόλυγουντ και των αστέρων του τραγουδιού, μόνο στις ΗΠΑ.

Ένας ταχύτατα αναπτυσσόμενος κλάδος που, μαζί με την άμυνα, σέρνει τις εξελίξεις στον τομέα της ανάπτυξης της τεχνολογίας και της βελτίωσης των υπολογιστικών συστημάτων.

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο έχει εισέλθει στην εποχή του gaming και δημιο;yργησε το HUB: Gamification, έναν πρωτοποριακό χώρο αφιερωμένο στην έρευνα, την εκπαίδευση και τη δημιουργία στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών.

Ο εξοπλισμός του χώρου περιλαμβάνει υλικό και λογισμικό για την ανάπτυξη παιχνιδιών, VR headsets, παιχνιδομηχανές, κάμερες όλων των τύπων, drones, action cameras, εκτυπωτές 3D και ό,τι έχει να κάνει με την αιχμή της τεχνολογίας.

Το ευρύτερο πλάνο ένταξης του HUB στον ερευνητικό και δημιουργικό χώρο των παιχνιδιών περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ίδρυση ενός καινοτόμου Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στην Ανάπτυξη Παιχνιδιών με την αξιοποίηση τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης.

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με τμήματα όπως της πληροφορικής, των μουσικών σπουδών και του ήχου και εικόνας, εστιάζει στην προαγωγή της καινοτομίας, της διεπιστημονικότητας και της συνεργασίας με τη βιομηχανία και άλλα εκπαιδευτικά ίδρυμα, προκειμένου να αναδειχθεί ως ένα κέντρο αριστείας.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ανδριώτης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More