Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Κίεβο «παραλύει» από μπαράζ ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων – Χωρίς νερό και ρεύμα οι κάτοικοι

Συνεχίζεται το ανελέητο σφυροκόπημα από τη Ρωσία με δεκάδες πυραύλους στα νότια και ανατολικά της Ουκρανίας. Πρόκειται για το ένατο κύμα μαζικών βομβαρδισμών που έχει πλήξει ενεργειακές εγκαταστάσεις και έχει αφήσει τους πολίτες χωρίς ρεύμα, νερό και θέρμανση.

Απελπισμένοι οι κάτοικοι

«Είδα έναν πύραυλο στον αέρα και δεν ξαφνιάστηκα. Κατάλαβα ότι έπρεπε να πάω αμέσως στο μετρό», ανέφερε ένας κάτοικος της Ουκρανίας. Η απόγνωση αποτυπώνεται και στα λόγια ενός άλλου ο οποίος λέει χαρακτηριστικά από τον σταθμό του μετρό όπου κρύβεται, ότι θέλει να επιστρέψει σπίτι του.

Αεράμυνα Ουκρανίας: Καταρρίφθηκαν 60 από 76 πύραυλοι

Η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 60 από τους 76 ρωσικούς πυραύλους που έπληξαν 9 ενεργειακές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με το Κίεβο, στο ένατο κύμα πυραυλικών επιθέσεων από την έναρξη του πολέμου. «Κολοσσιαίες» ζημιές υπέστησαν οι υποδομές σε Χάρκοβο και Οδησσό.

Οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές και οι πολίτες ζουν χωρίς ρεύμα, νερό και θέρμανση.

Από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Κρίβιι Ριχ, στον Ουκρανικό νότο και ένας ακόμη, στη Χερσώνα.

Για γενοκτονία του έθνους και εγκλήματα πολέμου κάνουν λόγο οι Ουκρανοί

«Επιτίθενται στις ενεργειακές μας υποδομές. Κάνουν τους ανθρώπους να υποφέρουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Είναι γενοκτονία του ουκρανικού έθνους», δήλωσε ο Ουκρανός Υφυπουργός Εσωτερικών, Γέβεν Γένιν.

Οκτώ νεκροί από ουκρανικούς βομβαρδισμούς στο Λουγκάνσκ

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν από ουκρανικούς βομβαρδισμούς στο κατεχόμενο από τη Ρωσία, Λουγκάνσκ, σύμφωνα με το ρωσικό TASS, ενώ οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι επίκειται γενικευμένη επίθεση της Ρωσίας στις αρχές του 2023.

Επιμέλεια: Σόνια Φίλη | ΕΡΤ

Στόλτενμπεργκ – ΝΑΤΟ: Ο Πούτιν υποτίμησε την αποφασιστικότητα των μελών της Συμμαχίας
Financial Times: Πώς οι τεχνοκράτες του Πούτιν προσπάθησαν να του μιλήσουν για τις συνέπειες του πολέμου
Ουκρανός πρωθυπουργός: Χρειαζόμαστε άλλες 17.000 μεγάλες γεννήτριες για τον χειμώνα

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More