Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το μανιταρογλέντι της αποκριάς στα Γρεβενά

Για 20η χρονιά οι κάτοικοι του δήμου Γρεβενών έχουν παραδοθεί στην αποκριάτικη γιορτή, που συνοδεύεται με το μανιταρογλέντι στην κεντρική  πλατεία.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μάκης Νασιάδης, δεν έχασε την ευκαιρία να παρουσιάσει την ξεχωριστή γιορτή της περιοχής, όπου συμμετέχουν όλες οι ηλικίες με μεγάλο κέφι.

Η συλλογή και το μαγείρεμα και εξελίσσονται σε πραγματικά γλέντια, για τους κατοίκους, που βρίσκουν την ευκαιρία να συνδυάσουν, την αποκριά με το ξεχωριστό προϊόν τους. Τα μανιτάρια.

Έπειτα από δυο χρόνια με την πανδημία ο κόσμος δεν μπορεί να συγκρατηθεί και διασκεδάζει με την ψυχή του, όπως δηλώνουν οι παρόντες. 

Με αφορμή ή λόγω της πληθώρας των μανιταριών οι γρεβενιώτες επιδίδονται στην γαστρονομία, που προσφέρεται συνοδεία κρασιού και μουσικής.   

Ο Γιώργος Κωνσταντινίδης μανιταροσυλλέκτης και ειδήμων απευθύνει κάλεσμα στην γευσιγνωσία, που προσφέρουν οι μοναδικές ποικιλίες μανιταριών.

Μανιταρόφιλοι και μανιταροφάγοι δίνουν ραντεβού στα Γρεβενά για την επόμενη  χρονιά καθώς από το πρωί που ξεκίνησε η γιορτή, οι κατσαρόλες άδειασαν σε μηδενικό χρόνο. 

Έχοντας ως κεντρικό σύνθημα «Και όλη η πόλη γίνεται παρέα!», με αναβίωση πατροπαράδοτων αποκριάτικων εθίμων  οι καρναβαλικές εκδηλώσεις κορυφώνονται την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More