Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Μουσείο Ολοκαυτώματος Θεσσαλονίκης θα στεγαστεί σε ένα επιβλητικό οκταγωνικό κτήριο

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το Μουσείο Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης. Ο γνωστός Θεσσαλονικιός αρχιτέκτονας, Πέτρος Μακρίδης μίλησε στην ΕΡΤ3 για το εμβληματικό οκταγωνικό κτήριο, που θα στεγάσει μνήμες της πόλης και της ανθρωπότητας, που δεν πρέπει να σβηστούν ποτέ.

O Πέτρος Μακρίδης περιγράφει την πρώτη φωτορεαλιστική απεικόνισή της προσωρινής αρχιτεκτονικής μελέτης του Μουσείου Ολοκαυτώματος.

Η κατασκευή του εντυπωσιακού οκταγωνικού κτιρίου 10 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, μπαίνει πλέον σε τροχιά υλοποίησης μετά και την προέγκριση της οικοδομικής άδειας ανέγερσης από τη Διεύθυνση Δόμησης και Πολεοδομικών Εφαρμογών του δήμου Θεσσαλονίκης.

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η οριστική αρχιτεκτονική μελέτη του γραφείου αποτέλεσμα της συνεργασίας 3 αρχιτεκτονικών γραφείων, σε Θεσσαλονίκη, Βερολίνο, και Τελ Αβίβ ενώ την ίδια ώρα 12 σύμβουλοι καταθέτουν την τεχνογνωσία τους στην δημιουργική διαδικασία του τελικού σχεδίου.

Μετά την ολοκλήρωση της οριστική μελέτης του έργου στα μέσα του καλοκαιριού ανοίγει ο δρόμος για να ξεκινήσουν οι εργασίες στο τέλος του ΄23 ή στις αρχές του επόμενου έτους. Ο ορίζοντας κατασκευής του μουσείου είναι οι 18 μήνες έως και δύο χρόνια.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More