Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Μουσείο των Τρικαλινών δημιουργών

Το Μουσείο των Τρικαλινών δημιουργών θα είναι ένα μουσείο αφιερωμένο στη μουσική ιστορία των Τρικάλων με πρωταγωνιστές μεγάλους δημιουργούς όπως ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Κώστας Βίρβος, ο Χρήστος Κολοκοτρώνης, ο Δημήτρης Μητροπάνος και ο Γιώργος Σαμολαδάς.

Ο Μιχάλης Λάπας, αντιδήμαρχος πολιτισμού δήμου Τρικκαίων μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος», τονίζοντας μεταξύ άλλων πως τα Τρίκαλα διεκδικούν επάξια τον χαρακτηρισμό της πρωτεύουσας του λαϊκού τραγουδιού.

«Δεν είναι μόνο ο Βασίλης Τσιτσάνης, είναι μεγάλοι δημιουργοί και εκτελεστές, συνθέτες και στιχουργοί οι οποίοι κατάγονται από τα Τρίκαλα.

Στη λογική αυτή, αφού έχουμε περατώσει το μουσείο Τσιτσάνη, το οποίο είναι επισκέψιμο στον κόσμο και αποτελεί το πρώτο μουσείο λαϊκού καλλιτέχνη στην Ελλάδα, στη συνέχεια αξιοποιώντας μια πολύ μεγάλη δωρεά δημιουργούμε το σπίτι, το στέκι των Τρικαλινών δημιουργών. Θα έχουν ο καθένας τον χώρο του για να μπορούμε να εκθέσουμε, να δείξουμε στον κόσμο την ιστορία και τη μουσική τους.

Παντρεύουμε τη μουσική με την τεχνολογία. Θα υπάρχει η δυνατότητα μέσα από ένα κινητό smartphone, οποιοσδήποτε να έρθει σε επαφή με το έργο και την ιστορία με διαδραστικό τρόπο», τόνισε μεταξύ άλλων ο Μ. Λάπας.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More