Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Πάσχα της ΠτΔ και των πολιτικών αρχηγών – Ευχές και μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας

Η αλληλεγγύη, η ελπίδα και η επικράτηση του φωτός έναντι του σκότους κυριαρχούν στα μηνύματα της θρησκευτικής, πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας για την Ανάσταση και το Πάσχα. Οι πολιτικοί αρχηγοί βρίσκονται εκτός των τειχών για τις ημέρες του Πάσχα. Στην Αθήνα παρέμεινε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στέλνοντας ευχές για ένα μέλλον ελπίδας, ειρηνικό και δημιουργικό. 

“Η Ανάσταση σηματοδοτεί τη συντριβή της απόγνωσης”, υπογραμμίζει η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία γιόρτασε με την Προεδρική Φρουρά. 
Την υποδέχτηκε ο αντιναύαρχος, επικεφαλής του στρατιωτικού γραφείου της Προεδρίας Ευθύμιος Μικρός και ο αντισυνταγματάρχης Ηλίας Kαρμίρης.
Η κα Σακελλαροπούλου αντάλλαξε ευχές και τσούγκρισε κόκκινα αυγά με τους υπηρετούντες εύζωνες και αξιωματικούς του στρατοπέδου εδώ στην προεδρική φρουρά.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και αντάλλαξε ευχές για τις άγιες ημέρες του Πάσχα.
Η κυρία Σακελλαροπούλου αντάλλαξε, επίσης, τηλεφωνικά ευχές με την Άρτεμη Παπακωστίδου, την «κυρά του Δέλτα» στον Έβρο, και την κυρία Ειρήνη Κατσοτούρχη, τη μοναδική κάτοικο στην ακριτική Κίναρο «κυρά Ρηνιώ».

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε την Αναστάσιμη Λειτουργία και άκουσε το Χριστός Ανέστη στην Μητρόπολη Αθηνών. Στο αναστάσιμο μήνυμα της η κα Σακελλαροπούλου υπογραμμίζει ότι το μήνυμα που στέλνει η Ανάσταση είναι η νίκη της ζωής .

Ο πρωθυπουργός που έκανε Ανάσταση, με την σύζυγο του στον Ιερό ναό Αγίου Νικολάου στον Πύργο της Τήνου, στο μήνυμα του, για το Πάσχα έκανε ειδική αναφορά στο δυστύχημα των Τεμπών. «Φέτος η σκέψη μας, αναπόφευκτα, στρέφεται στους συγγενείς της μεγάλης τραγωδίας των Τεμπών. Εύχομαι από καρδιάς η Μεγαλόχαρη να τους δίνει δύναμη, διότι αυτοί σηκώνουν τον μεγαλύτερο σταυρό. Όμως τον Γολγοθά ακολουθεί πάντα η Ανάσταση. Έτσι και το φετινό Πάσχα ας γίνει αφετηρία αισιοδοξίας και ελπίδας για μία καλύτερη Ελλάδα, μία πιο ισχυρή πατρίδα, με περισσότερη κοινωνική συνοχή, πρωτίστως με φροντίδα για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας».

Με τη σύζυγο του και τα δύο τους παιδιά έκανε Ανάσταση στο Γαστούρι της Κέρκυρας, ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος την ημερα του Πάσχα επισκέφτηκε τον ναυτικό σταθμό Κέρκυρας, χαιρέτησε τα στελέχη που υπηρετούν στο σταθμό αντάλλαξε μαζί τους ευχές και τσούγκρισε κόκκινα αυγά.

«Η Ανάσταση είναι ταυτισμένη στη συλλογική συνείδηση του λαού μας με την Ελπίδα την άνοιξη την αλλαγή. Συμβολίζει το φως που νικάει πάντα το σκοτάδι, τη ζωή που ξεπερνά το Γολγοθά και τη σταύρωση. Μέρες Ελπίδας είναι και οι σημερινές για το λαό μας που προσδοκά Ανάσταση συλλογική για μία καλύτερη ζωή ένα καλύτερο αύριο. Εύχομαι από καρδιάς σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες χρόνια πολλά με υγεία, δύναμη και δικαιοσύνη».

«Το αναστάσιμο φως ας σημάνει μία πραγματικά νέα αρχή» ευχήθηκε ο  Νίκος Ανδρουλάκης από την Κρήτη. «Το αναστάσιμο φως ας σημάνει μια πραγματικά νέα αρχή. Έχουμε χρέος να στηρίξουμε τους νέους. Η πατρίδα μας θα προοδεύσει, μόνο αν σταθεί όρθια η νέα γενιά», τονίζει στο μήνυμά του, επισημαίνοντας πως «το φετινό Πάσχα είναι για όλους μας διαφορετικό μετά την απώλεια 57 συνανθρώπων μας, που έχασαν με τόσο άδικο τρόπο τη ζωή τους στα Τέμπη».

“Καλό Πάσχα με δυνατό ΚΚΕ, για να είναι δυνατός ο ίδιος ο λαός”, σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας από τη Λαμία, “στις 21 Μαΐου να βοηθήσουν όλοι να γίνει η ανάσταση της Ελλάδας” τόνισε ο Κυριάκος Βελόπουλος από τη Θεσσαλονίκη, ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης από την Αίγινα ανέφερε πως “όσο απαισιόδοξα κι αν είναι τα πράγματα η ελπίδα δεν το βάζει κάτω”. 

Ανάσταση και Πάσχα στην Κρήτη έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ ο Δημήτρης Κουτσούμπας, βρίσκεται στη Λαμία

Καλή ανάσταση για τον ελληνικό λαό με δυνατό το ΚΚΕ, πιο δυνατό απ’ ό,τι μέχρι σήμερα, για να είναι πραγματικά δυνατός ο ίδιος ο λαός. Χρόνια πολλά!.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος έκανε Πάσχα στη Θεσσαλονίκη ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης στην Αίγινα

Από την Τρίτη πάντως οι πολιτικοί αρχηγοί θα πέσουν και πάλι με τα μούτρα στη δουλειά ενόψει των εκλογών.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More