Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Το παλιό τετράδιο της γιαγιάς”, ένα ψηφιακό βιβλίο για την κρητική διατροφή

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου σήμερα Κυριακή 2 Απριλίου,  η Μαρία-Στέλλα Ζεάκη,  Σύμβουλος Επικοινωνίας Marketing & Λαϊκού Πολιτισμού και Υπ. Δρ. Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Αγροτικού Χώρου, δημοσιεύει σε ηλεκτρονική μορφή το παιδικό βιβλίο “Το παλιό τετράδιο της γιαγιάς” που κυκλοφορεί από πέρυσι στο ευρύ κοινό.

Πρόκειται για ένα δωρεάν ψηφιακό παιδικό βιβλίο για μικρούς και μεγάλους, ένα ταξίδι στον λαογραφικό κόσμο της κρητικής διατροφής.

Το παιδικό βιβλίο γράφτηκε στο πλαίσιο συνεργασίας με την Περιφέρεια Κρήτης και το ευρωπαϊκό έργο Interreg MDnet που αναδεικνύει τις διατροφικές ταυτότητες της Μεσογείου. Μοιράστηκε σε έντυπη μορφή σε όλα τα δημοτικά σχολεία της Κρήτης ενώ κυκλοφορεί σε ψηφιακή μορφή δωρεάν στο διαδίκτυο για το ευρύ κοινό. Σε ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Η  ελληνική έκδοση του βιβλίου είναι σε μορφή pdf που μπορείτε να κατεβάσετε ελεύθερα  και να την προωθήσετε σε ομάδες όπως γονείς, εκπαιδευτικούς και όποιον ενδιαφέρεται για τον λαϊκό πολιτισμό και την κρητική διατροφή.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More