Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Πράσινο Ακρωτήριο έγινε η πρώτη χώρα που δίνει το όνομα “Πελέ” στο εθνικό του στάδιο

Το Πράσινο Ακρωτήριο έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που έδωσε το όνομα του Πελέ σε στάδιο από τότε που ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο κάλεσε κάθε έθνος να το κάνει.

Ο πρωθυπουργός της αφρικανικής χώρας είπε ότι θα ονομάσει το εθνικό τους στάδιο στο όνομα του σπουδαίου άσου της Βραζιλίας, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 82 ετών στις 29 Δεκεμβρίου.

Το Πράσινο Ακρωτήριο, το οποίο αποτελείται από μια ομάδα νησιών στα δυτικά της κύριας αφρικανικής ηπείρου στον Ατλαντικό Ωκεανό, μοιράζεται τα πορτογαλικά ως κοινή γλώσσα με τη Βραζιλία.

Ο Πρωθυπουργός Ulisses Correia e Silva είπε ότι η Βραζιλία και το Πράσινο Ακρωτήριο έχουν μια ιστορία και μια κουλτούρα που «πηγαίνουν χέρι-χέρι, δεδομένου ότι είναι δύο αδελφές χώρες, που συνδέονται με γλώσσα και πολύ παρόμοιες ταυτότητες».

«Ο Πελέ ήταν και θα είναι πάντα αναφορά στη Βραζιλία, στον πορτογαλόφωνο κόσμο μας και στον υπόλοιπο κόσμο, όντας ένα είδωλο που συνδέει πολλές γενιές», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Ως φόρο τιμής και αναγνώριση σε αυτή τη φιγούρα που μας κάνει όλους σπουδαίους, εκδηλώνω την πρόθεση (της Κυβέρνησης) να ονομάσει το εθνικό μας στάδιο ως «Στάδιο Πελέ» σε μια πρωτοβουλία την οποία, πιστεύω, θα συνοδεύσουν πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.”

Η επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης του Πράσινου Ακρωτηρίου ανέφερε ότι η εκτελεστική εξουσία είχε ήδη ενημερώσει τη FIFA για την πρόθεσή της να αλλάξει το όνομα του σταδίου.
Ο Ινφαντίνο είπε στους δημοσιογράφους στη Βραζιλία τη Δευτέρα: «Θα ζητήσουμε από κάθε χώρα στον κόσμο να ονομάσει ένα από τα ποδοσφαιρικά της γήπεδα με το όνομα Πελέ».

Ο Πελέ κηδεύτηκε στη Βραζιλία την Τρίτη, αφού παρέμεινε στην πολιτεία για 24 ώρες στο στάδιο Vila Belmiro, το σπίτι της πρώην ομάδας του Σάντος.

Πηγή: Independent
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More