Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το προφίλ των συλληφθέντων στη Νομική: Ήταν γνώριμοι των Αρχών – Μία γυναίκα είχε προσαχθεί πάνω από 5 φορές

Ενώπιον του εισαγγελέα βρίσκονται οι 28 συλληφθέντες που συμμετείχαν στην κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό. Tουλάχιστον οι 13 ήταν εξωπανεπιστημιακοί, μάλιστα κάποιοι από αυτούς έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές, για επιθέσεις κατά αστυνομικών.

Αστυνομική επιχείρηση στη Νομική: Στον εισαγγελέα οι 28 συλληφθέντες

Το 2021, το 2022, το 2023 και το 2024, δηλαδή εδώ και τρία χρόνια τουλάχιστον, απασχολούσαν τις αρχές και κυρίως την κρατική ασφάλεια, κυρίως για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, κάποιοι από τους συλληφθέντες και συγκεκριμένα οι 9 αλλοδαποί (8 γυναίκες, ένας άνδρας).

Μία από τις γυναίκες μάλιστα έχει προσαχθεί τουλάχιστον πέντε φορές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΕΡΤΝews μία από τις τρεις Γαλλίδες ήταν ανάμεσα στα άτομα που στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου του 2024 και ενώ κάποια άρματα μάχης είχαν μόλις περάσει από τα Προπύλαια, ανάγκασαν ένα από αυτά να σταματήσει για λίγα δευτερόλεπτα, μπαίνοντας μπροστά του και ανεμίζοντας τις σημαίες της Παλαιστίνης.

Παράλληλα το 2022 είχε συλληφθεί καθώς είχε προσπαθήσει να εμποδίσει αστυνομική επιχείρηση. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο ΕΡΤΝews πως και η Αγγλίδα που συνελήφθη, είχε απασχολήσει ξανά το 2023 καθώς και μία από τις δυο Γερμανίδες, έχει απασχολήσει το 2024 τις Αρχές.

Την ίδια ώρα, ερωτήματα προκύπτουν και για το πώς βιοπορίζονταν οι αλλοδαποί συλληφθέντες καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δήλωσαν είτε άνεργοι, ε’ιτε υπάλληλοι σε ιδιωτική εταιρεία που δεν υπάρχει ή δεν λένε τι κάνουν. Επίσης, δεν έχουν και ΑΦΜ.

Από τους 15 Έλληνες πάντως που δήλωσαν φοιτητές σύμφωνα πληροφορίες, ελάχιστοι έδειξαν φοιτητική ταυτότητα.

Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More