Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το πρόγραμμα Cinematherapy στο 46ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Δημιουργοί και λάτρεις των ταινιών μικρού μήκους από όλο τον κόσμο βρίσκονται στη Δράμα για το 46ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, που έχει καταξιωθεί εντός και εκτός συνόρων.

Οι προβολές και οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν έως τις 10 Σεπτεμβρίου. Μεταξύ αυτών, το πρόγραμμα cinematherapy, που συνδυάζει ταινίες με συζήτηση για τα σύγχρονα προβλήματα.

Θεματικός άξονας του φετινού προγράμματος Cinematherapy 2023 είναι οι ανθρώπινες σχέσεις, η ρευστότητα και η αναδιάρθρωσή τους τον 21ο αιώνα καθώς και οι διάφορες μορφές, που συγκροτούν τη δομή της. Πιο συγκεκριμένα, αντικείμενο συζήτησης στο πλαίσιο του προγράμματος Cinematherapy είναι η δομή, που έχουν οι ανθρώπινες σχέσεις τα τελευταία χρόνια, τόσο σε οικογενειακό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Πόσο έχουν επηρεαστεί οι σχέσεις μας από την οικονομική κρίση, την πανδημία, τις κοινωνικοπολιτικές μεταβολές και πώς διαμορφώνεται η σημερινή τους μορφή και οι αξίες μας.

«Στο cinema therapy ερχόμαστε για να περάσουμε καλά, να γιορτάσουμε τις αδυναμίες μας, να μιλήσουμε για τα συναισθήματά μας και να συνδεθούμε με αφορμή μία ταινία από τις φετινές συμμετοχές του προγράμματος», τόνισε η Ντενίς Νικολάκου, ψυχοθεραπεύτρια και εμπνεύστρια του cinematherapy.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Γωγάδης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More