Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Πρότυπο ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης διεκδικεί επάξια διάκριση στη12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών

Η μαθητική ομάδα του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης προκρίθηκε – καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση με διαφορά – στη δεύτερη φάση του πανελλήνιου Διαγωνισμού για την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών EOES σχολ. έτους 2022 – 2023 .

Ο Διαγωνισμός προκηρύσσεται από την ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε. και απευθύνεται σε μαθητές/τριες Α΄ και Β΄ τάξης Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας.

Η πρώτη φάση διοργανώθηκε σε τοπικό επίπεδο από το ΕΚΦΕ Λέσβου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022.

Στη δεύτερη φάση, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 στη Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, θα συμμετάσχουν οι μαθητικές ομάδες που προκρίθηκαν στους τοπικούς διαγωνισμούς των ΕΚΦΕ.

Οι μαθητές/τριες που θα διακριθούν σε πανελλαδικό επίπεδο θα συμμετάσχουν στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών – EOES 2023, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2023 στη Λετονία.

Οι δύο ομάδες που θα πρωτεύσουν βαθμολογικά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό, ακόμη και αν προέρχονται από το ίδιο εξεταστικό κέντρο, θα συμμετάσχουν στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών – EOES 2023, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2023 στη Λετονία. Σε όλους/όλες τους/τις συμμετέχοντες/ουσες στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό απονέμεται μετάλλιο. Στο 10% των συμμετεχόντων/συμμετεχουσών απονέμεται χρυσό μετάλλιο, στο 30% αργυρό και στο υπόλοιπο 60% χάλκινο.

Τα μέλη της μαθητικής ομάδας του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης που κατέλαβε την πρώτη θέση σε τοπικό επίπεδο και προκρίθηκε στη δεύτερη φάση του Διαγωνισμού είναι οι: Γιαννιώτη Μιχαηλία, Ελευθερίου Παναγιώτα, Τελωνιάτης Θεόδωρος, Τσαγκάρης Ευστράτιος, (αναπληρωματικό μέλος ομάδας).

Οι υπεύθυνοι καθηγητές του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης που τους προετοίμασαν είναι οι: Αϊβαλιώτης Δημήτριος, Παλαιολόγου Ελένη, Γιαννακού Ουρανία, Θωμαΐδη Βασιλική.

Ο Δ/ντης και ο Σύλλογος Διδασκόντων εύχονται στην ομάδα και στους συναδέλφους καλή επιτυχία και στην επόμενη φάση!

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από πέντε χρόνια το σχολείο είχε βραβευτεί στα πειράματα της βιολογίας, ενώ πήρε καλό προβάδισμα και στα πειράματα της φυσικής και της χημείας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More