Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Σάββατο 5 Αυγούστου η μεγάλη επιστροφή της Σιμόν Μπάιλς

Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στη Σιμόν Μπάιλς, καθώς η επτά φορές Ολυμπιονίκης που χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη γυμνάστρια όλων των εποχών επιστρέφει στους αγώνες για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από δύο χρόνια το Σάββατο στο US Classic στο Hoffman Estates του Ιλινόις, στα βορειοδυτικά προάστια του Σικάγο.

Η προσμονή έχει αυξηθεί από τότε που η 26χρονη από την ευρύτερη περιοχή του Χιούστον πρόσθεσε αθόρυβα το όνομά της στη λίστα συμμετοχών για την παραδοσιακή διοργάνωση προετοιμασίας ενόψει του εθνικού πρωταθλήματος των ΗΠΑ αργότερα αυτόν τον μήνα. Η συνάντηση θα είναι η πρώτη φορά που η Μπάιλς θα αγωνιστεί μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο που καθυστέρησαν λόγω πανδημίας τον Αύγουστο του 2021, όπου κατέκτησε το αργυρό ομαδικό και το χάλκινο ατομικό στη δοκό, ενώ αποσύρθηκε από την πλειονότητα των τελικών των αγωνισμάτων της, καθώς αντιμετώπιζε μια κρίση “twisties”, το επικίνδυνο φαινόμενο όπου οι γυμναστές αποχωρίζονται την αίσθηση της χωρικής τους αντίληψης.

Η Ολυμπιονίκης του 2016 στο σύνθετο άλμα, η οποία παντρεύτηκε τον αμυντικό των Green Bay Packers Τζόναθαν Όουενς νωρίτερα φέτος, άφηνε ανοιχτή την πόρτα για την επιστροφή της. Αλλά η επιστροφή της στο χαλί μετά από 732 ημέρες αποχής, ένα καλά φυλασσόμενο μυστικό στον παρεΐστικο κόσμο της ενόργανης γυμναστικής, εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται ως έκπληξη.

Η Μπάιλς δεν έχει πει πολλά για την επιστροφή της από τότε που η USA Gymnastics την ενίσχυσε με ένα δελτίο τύπου βόμβα τον Ιούνιο. Υπήρξε ένα tweet τον Ιούλιο, στο οποίο ζητούσε συγγνώμη που ήταν “λίγο MIA από την ανακοίνωση” και ευχαριστούσε τους οπαδούς της για την υποστήριξή τους. Και υπήρξε η ερώτηση και απάντηση της περασμένης εβδομάδας στο Instagram, όπου παραδέχτηκε ότι το στρίψιμο σε κάθε αγώνισμα ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι της επιστροφής.

“Όταν συμβαίνουν οι ανατροπές, πηγαίνεις κατευθείαν στο γυμναστήριο και δουλεύεις πάνω σε αυτό”, έγραψε η Μπίλες την Κυριακή στο Instagram. “Πήρα πάνω από ένα χρόνο άδεια και μετά επέστρεψα… Οπότε ήμουν τρομοκρατημένη.

“Αλλά είμαι μια χαρά. Στριφογυρίζω ξανά. Μην ανησυχείτε. Όλα είναι καλά.”

Από την Παρασκευή, ήταν προγραμματισμένο να αγωνιστεί και στα τέσσερα αγωνίσματα. Αλλά παρά τις προσπάθειες να επιβραδυνθεί το τρένο της δημοσιότητας, η Μπάιλς έχει πολλά ακόμα να προσφέρει, αν οι αναφορές για την προετοιμασία της είναι ενδεικτικές.

Τον περασμένο μήνα, συμμετείχε σε καμπ της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ στο Τέξας, κερδίζοντας το σύνθετο αγώνισμα με 3,5 βαθμούς με συνολική βαθμολογία 57,65, σύμφωνα με το Gymternet. Κατέλαβε την πρώτη θέση στο άλμα, τη δοκό και τις ασκήσεις εδάφους, ενώ ήρθε τρίτη στο μονόζυγο, που παραδοσιακά είναι το πιο αδύναμο άθλημά της. Η επίδοση αυτή ήταν αρκετή για να της δώσει την πρόκριση για το εθνικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ στο τέλος του μήνα στο Σαν Χοσέ και μια ευκαιρία για τον όγδοο εθνικό τίτλο της στο σύνθετο όργανο, αν και δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη αν θα συμμετάσχει.

Επίσης, η Μπάιλς δεν έχει επιβεβαιώσει αν θα λάβει μέρος σε ένα καμπ επιλογής τον Σεπτέμβριο πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αμβέρσας – ή αν η υποψηφιότητα για την πεντάδα των γυναικών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι είναι ο απώτερος στόχος της.

H Μπάιλς είναι προγραμματισμένο να αγωνιστεί στον απογευματινό αγώνα του Σαββάτου, ο οποίος μεταδίδεται στην εγχώρια τηλεόραση στις 20:00 ώρα Ελλάδας στο CNBC, στην εφαρμογή NBC Sports και στο Peacock. Η USA Gymnastics θα προσφέρει επίσης ζωντανή μετάδοση στο YouTube για όσους βρίσκονται εκτός ΗΠΑ.

Πηγή: The Guardian
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More