Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Σωματείο καθαριστριών- καθαριστών Μαγνησίας καταγγέλλει εκδικητικές απολύσεις συνδικαλιστών

Το ΔΣ του Σωματείου Καθαριστριών/στων ν. Μαγνησίας καταγγέλλει, ότι γίνονται σε βάρος των εργαζομένων μελών του, εκδικητικές απολύσεις, με το πρόσχημα της λήξης των συμβάσεων, τριών πρωτοπόρων καθαριστριών μελών της Διοίκησης του Σωματείου μας.

Στο κείμενο της καταγγελίας μεταξύ άλλων αναφέρεται, ότι “οι τρεις απολυμένες πρωτοστάτησαν στη διαμαρτυρία εναντίον της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του εργολάβου, που τους υποχρέωναν να εργάζονται, χωρίς μέσα προστασίας κατά τη διάρκεια της απομάκρυνσης λάσπης από τους χώρους του Ιδρύματος στοn Βόλο, μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες”.

Πιο συγκεκριμένα, στην καταγγελία αναφέρεται ότι: “Αυτό το περιστατικό επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά, ότι οι εργοδότες θέλουν αφενός να απαλλαγούν από κάθε πρωτοπόρο αγωνιστή και από τα ταξικά συνδικάτα στους χώρους δουλειάς, αφού ξέρουν ότι η δράση τους μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους ενάντια στα συμφέροντα της εργοδοσίας. Αφετέρου, επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν τους υπόλοιπους εργαζόμενους στέλνοντας το σαφές μήνυμα πως όποιος σηκώνει κεφάλι, όποιος προσπαθεί να αντισταθεί στις αυθαιρεσίες και στο ξεζούμισμα των εργαζομένων από τους εργοδότες, θα απολύεται. Αποδεικνύεται έτσι ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη σήμερα οι εργαζόμενοι να είναι οργανωμένοι στα ταξικά τους σωματεία, να τα δυναμώσουν, ώστε από καλύτερες θέσεις να μπορούν να αντιπαλεύουν τις επιθέσεις της εργοδοσίας. Με την ενότητά μας, την οργάνωσή μας στα σωματεία μπορούμε να αποτρέψουμε τους αντεργατικούς σχεδιασμούς εργοδοσίας – κυβέρνησης. Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε συνδικαλιστική οργάνωση να εκφράσουν την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στις τρεις συναδέλφισσες και απαιτούμε από τη Διοίκηση του ΠΘ και τον εργολάβο να πάρουν πίσω τις τρομοκρατικές –εκδικητικές απολύσεις. Είναι χρέος απέναντι στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας να μην αφήσουμε να περάσει η εργοδοτική τρομοκρατία και να κυριαρχήσει η εργασιακή ζούγκλα”.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More