Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου επιστρέφει τον Οκτώβριο στην Αυστραλία

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου (Greek Film Festival) επιστρέφει φέτος με την προβολή μίας επιλογής από συναρπαστικές -νέες και κλασικές- ταινίες στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ τον Οκτώβριο.

Η αυλαία του 2023 Greek Film Festival ανοίγει στις 19 Οκτωβρίου με τη βραβευμένη μεγάλου μήκους ταινία της Ασημίνας Προέδρου, «Πίσω από τις Θημωνιές» (Behind the Haystacks). Μία «έντονη ψυχολογική μελέτη ‘σκοτεινής’ ηθικής», όπως περιγράφει το έργο η Screen International, στο οποίο πρωταγωνιστούν οι Στάθης Σταματόπουλος, Ελένη Ουζουνίδου, Ευγενία Λάβδα και Πασχάλης Τσαρούχας. Το «Πίσω από τις Θημωνιές» διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης του 2015, και εκτυλίσσεται μέσα από τα μάτια τριών ηθικά υπαίτιων μελών τις ίδιας οικογένειας που βιώνουν την κρίση με αλληλοκαλυπτόμενες και αντιφατικές εκδοχές.

Την προβολή αυτή θα ακολουθήσει ένα αξιόλογο πρόγραμμα, με βραβευμένες ταινίες, περίφημα ντοκιμαντέρ και ένα αφιέρωμα στην αείμνηστη σπουδαία ηθοποιό Ειρήνη Παππά.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές τις επόμενες εβδομάδες. Το 2023 Greek Film Festival θα πραγματοποιηθεί στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ από 19 έως και 29 Οκτωβρίου. Διοργανώνεται από την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νέας Νότιας Ουαλίας. Οι ταινίες θα προβληθούν μέσω του ομίλου Palace Cinemas. Η βραδιά έναρξης του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου 2023 θα λάβει χώρα στο: «The Astor Theatre and Palace Cinema Como» στη Μελβούρνη και στο «Palace Norton Street, Leichardt» στο Σίδνεϊ.

Περισσότερες πληροφορίες: www.greekfilmfestival.com.au

Πηγή: Επίσημη σελίδα του Φεστιβάλ στο facebook

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More