Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους επιστρέφει στις σκηνές του ΚΘΒΕ

Από τις 26 Μαΐου έως και τις 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το 5ο Διεθνές φεστιβάλ Δάσους. Τη φετινή χρονιά θα φιλοξενηθούν στην πόλη παραγωγές από Αγγλία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Ελβετία, Ιταλία σε ένα ποικίλο πρόγραμμα παραστάσεων με παράλληλες δράσεις, συζητήσεις και εργαστήρια από θεωρητικούς και καλλιτέχνες της διεθνούς σκηνής.

Θέματα όπως η σχέση πραγματικότητας και τεχνολογίας, η ιστορική πραγματικότητα και η έννοια της προόδου, προβληματικές που αφορούν το φύλο, ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις ανθρώπινες σχέσεις, τη συμμετοχικότητα αλλά και τη μοναχικότητα, όπως επίσης και πολιτικοί προβληματισμοί γύρω από την αναγκαιότητα ενεργούς συμμετοχής και δημοκρατικής πρακτικής, φαίνεται να απασχολούν τους καλλιτέχνες στο έργο τους.

Η καλλιτεχνική επιτροπή του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Δάσους, που απαρτίζεται από τους Σάββα Πατσαλίδη (ομότιμο καθηγητή θεατρολογίας του Α.Π.Θ.), Πρόδρομο Τσινικόρη (σκηνοθέτη, δραματουργό, ηθοποιό) και Νίκο Καπέλιο (ηθοποιό του Κ.Θ.Β.Ε.), διαμόρφωσε ένα πρόγραμμα παραστάσεων «μικρής και ευέλικτης φόρμας αλλά μεγάλων ιδεών», ένα πρόγραμμα που όπως χαρακτηριστικά περιγράφει ο Πατσαλίδης, περιλαμβάνει «παραστάσεις σύγχρονες, ανήσυχες, αναζωογονητικές και διαδραστικές» που «σεισμογραφούν με αμεσότητα τις δονήσεις του κοινωνικού σώματος». Έτσι, το θεατρόφιλο κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει νέους καλλιτέχνες της διεθνούς σκηνής, καλλιτέχνες που συνομιλούν με την εποχή τους και που μοιράζονται τις έγνοιες και τα αδιέξοδα του θεάτρου αλλά και της κοινωνίας γενικότερα σε μια μεταβατική ιστορική στιγμή, που μετεωρίζεται μεταξύ ενός παλιού και ενός νέου κόσμου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραστάσεις, διά ζώσης και διαδικτυακά, δράσεις στον δημόσιο χώρο, συζητήσεις, παρουσιάσεις, διαλέξεις κ.ά.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ. (Περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ).

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More