Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρίκαλα: Νέες πεζογέφυρες εκεί που προκάλεσε ζημιές ο Daniel

Στην εκ νέου κατασκευή των δύο πεζογεφυρών στο Μουσείο Τσιτσάνη και στα Κουτσομύλια, στον Ληθαίο ποταμό, προχωρά ο δήμος Τρικκαίων. Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προχωρούν η κατεδάφιση και εκ νέου κατασκευή των δυο συγκεκριμένων γεφυρών, με βάση τη λύση που δόθηκε.

Συγκεκριμένα, έγινε αποδεκτή από την αρμόδια υπηρεσία του Ταμείου Ανάκαμψης η τροποποίηση της μελέτης για την αναβάθμιση των 13 γεφυρών της πόλης, οπότε πλέον άνοιξε ο δρόμος για να υλοποιηθεί ένα έργο που αφορά τους κατοίκους της περιοχής και τους επισκέπτες.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο αναβάθμισης των γεφυρών της πόλης έχει ήδη ξεκινήσει. Η αρχή έγινε με τη γέφυρα πρώην ΚΤΕΛ, όπου, από το Σάββατο 23 Μαρτίου, τοποθετούνται υποστηρίγματα, για να αρχίσει η διαδικασία συντήρησης.

Συνολικά, το έργο έχει προϋπολογισμό 3.300.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και ο πλήρης τίτλος του είναι: «Παρεμβάσεις βελτίωσης του δημόσιου χώρου στον Δήμο Τρικκαίων – Υποέργο 4: Επεμβάσεις (επισκευή, ενίσχυση, ανακατασκευή) όλων των γεφυρών του Ληθαίου ποταμού εντός της πόλης των Τρικάλων με σκοπό τη στατική τους αποκατάσταση και την αισθητική τους αναβάθμιση».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More