Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρίπολη: Αφιέρωμα στην ΕΠΟΝ και πολιτικό μνημόσυνο για τον Γιώργη Καστραντά

Αφιέρωμα στην ΕΠΟΝ και πολιτική μνημόσυνο – αφιέρωμα στον αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, πολιτικό μηχανικό, Γιώργη Καστραντά, που πρόσφατα έφυγε απ’ τη ζωή, οργάνωσε στην Τρίπολη, το Παράρτημα Αρκαδίας, της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μεγάλο Καφενείο της Τρίπολης, με αφορμή και την επέτειο της ίδρυσης (23 Φεβρουαρίου του 1943) της συγκεκριμένης νεολαίας.

Έγινε αναφορά στην ίδρυση και τη δράση της νεολαίας του ΕΑΜ, αλλά και για την προσφορά της στον αγώνα για την ελευθερία της χώρας.

Επίσης, έγινε βιογραφική αναφορά στον Γιώργη Καστραντά, ενώ προβλήθηκε και οπτικοακουστικό υλικό.

Φωτό απ’ την εκδήλωση της Τρίπολης

Ο Γιώργης Καστραντάς, έλαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση, ενώ πέρασε και απ’ την Μακρόνησο.

Αφιέρωσε όλη τη ζωή του στον αγώνα για την ελευθερία της Ελλάδας και για την εδραίωση της ειρήνης, της αλληλεγγύης και της φιλίας όλων των λαών.

Μεγάλη ήταν και η προσφορά του στα κινήματα της ειρήνης, αλλά και στις δράσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Μιλούσε για την Αντίσταση των πατριωτών στην Κατοχή, ενώ ήξερε καλά και τα θέματα που είχαν να κάνουν με τους τόπους εκτελέσεων στην Τρίπολη και στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Γιώργης Καστραντάς που πρόσφατα έφυγε απ’ τη ζωή

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More