Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρίπολη: Εργολάβος για την κοπή των χόρτων στο αστικό περιβάλλον

“Την ερχόμενη Πέμπτη, θα μπει εργολάβος και θα κόψει τα χορτάρια της πόλης, εφάπαξ. Το δημοτικό συνεργείο, με μόλις τέσσερα άτομα, θα βοηθήσει στο κόψιμο, ωστόσο, αυτό θα επικεντρωθεί στον καθαρισμό των νησίδων και των πλατειών της πόλης”.

Αυτό, μεταξύ άλλων, τόνισε, σε συνέντευξη Τύπου, στο δημαρχείο, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τρίπολης, Γιώργος Λαγός, με αφορμή τους καθαρισμούς των χορταριών, λόγω της αντιπυρικής περιόδου.

Ο αντιδήμαρχος, υπενθύμισε τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών, αλλά και του δήμου, σύμφωνα και με τα όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Την ερχόμενη Πέμπτη εισέρχεται ο εργολάβος για την αποψίλωση των χόρτων σε περιοχές της Τρίπολης

Αναφέρθηκε τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών, αλλά και στα όσα προβλέπει ο νόμος, σε περίπτωση που αυτές δεν αναληφθούν.

“Έχουμε ήδη στείλει 900 ειδοποιητήρια σε ιδιοκτήτες οικοπέδων και τους καλούμε να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες καθαρισμού και απομάκρυνσης των κομμένων χόρτων. Υπάρχει μία διαδικασία που ακολουθείτε. Εάν δεν γίνει κάτι, τότε, ακολουθεί η εφαρμογή του ν. 262/2023. Το ίδιο πράττουμε, όταν υπάρχει και αντιδικία δύο ιδιωτών. Εδώ προβλέπεται η συνεννόηση, η άδεια μικρής κλίμακας για κόψιμο, η βεβαίωση επικινδυνότητας από δύο μηχανικούς κλπ. Η νομοθεσία προβλέπει λύση και για τις περιπτώσεις αντιδικίας, ανάμεσα σε ιδιοκτήτη και δήμο, για επικίνδυνο δένδρο εντός ιδιοκτησίας”, είπε ο Γιώργος Λαγός.

Ο αντιδήμαρχος, ανέφερε, ότι πήγε λίγο πίσω φέτος το κόψιμο των χόρτων, αφού οι αλλεπάλληλες βροχές, δεν θα βοηθούσαν την αποτελεσματικότητα του έργου, μιας και τα χόρτα θα αναπτύσσονταν πάλι και θα χρειαζόταν εκ νέου πρόγραμμα κουρέματος.

Τέλος, διευκρίνισε, ότι ο καθαρισμός των ρεμάτων δεν είναι αρμοδιότητα των δήμων, αλλά της Περιφέρειας.

Ωστόσο, όπως είπε, ο δήμος της Τρίπολης, θα μεριμνήσει και θα καθαρίσει το ρέμα του Αγίου Νικολάου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More