Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρίπολη: Μαθητές και μαθήτριες σχολείων της Πελοποννήσου συνάντησε η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων Elisa Ferreira

Επαφή με μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς είχε στην Τρίπολη, η Ευρωπαία Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Elisa Ferreira, στο πλαίσιο περιοδείας της σε Αχαία και Αρκαδία.

Στο νέο δημαρχείο της Τρίπολης, συνάντησε παιδιά και εκπαιδευτικούς σχολείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αφορμή το πρόγραμμα ” Σχολεία – Πρέσβεις του Ε.Κ.”.

Την εκδήλωση οργάνωσε το Γραφείο Europe Direct της Πελοποννήσου, που εδρεύει στην Τρίπολη.

Τα παιδιά των σχολείων, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν την Ευρωπαία Επίτροπο, πάνω σε θέματα ”πράσινης ανάπτυξης ”, ” βιώσιμης πόλης ” και ” δίκαιης μετάβασης ” σε δράσεις και ενέργειες, φιλικές προς το περιβάλλον.

Η ομάδα εργασίας κάθε σχολείου που συμμετείχε στο πρόγραμμα, ετοίμασε μία συγκεκριμένη εργασία, όπου και την παρουσίασε.

Μαθητές και μαθήτριες συνάντησε στην Τρίπολη η Elisa Ferreira

Την Elisa Ferreira, υποδέχθηκε στο δημαρχείο της Τρίπολης, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, Κλημεντίνη Κορώνη – Παπαντωνίου.

Έγινε γόνιμη συζήτηση, γύρω απ΄ όλα τα ζητήματα που απασχολούν τα παιδιά. Επίσης συζητήθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με την βιώσιμη ανάπτυξη των Ευρωπαικών περιφερειών, με τις πολιτικές επιστροφής των νέων επιστημόνων στην Ελλάδα κ.ά.

Η Επίτροπος, βρέθηκε στην Αρκαδία την Παρασκευή και το Σάββατο, προερχόμενη απ’ την Πάτρα.

Η αντιδήμαρχος Τρίπολης, Κλειώ Κορώνη – Παπαντωνίου υποδέχεται την Ευρωπαία Επίτροπο

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More