Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρίπολη: Παρουσιάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο το σχέδιο ανάπλασης της πλατείας Κολοκοτρώνη

Η πρώτη πρόταση – αρχιτεκτονική μελέτη για την ριζική ανάπλαση της πλατείας (κόμβος) Κολοκοτρώνη συζητήθηκε – για πρώτη φορά – στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίπολης.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του σώματος παρουσιάστηκε το αρχικό σχέδιο της ανάπλασης, ενώ ακολούθησαν ερωτήσεις και απαντήσεις γύρω από την πρόταση.

Η προτεινόμενη μελέτη έγινε απ’ την τεχνική υπηρεσία του δήμου της Τρίπολης. Εφόσον εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο, ο φάκελος θα προωθηθεί για ένταξη στο ”Πράσινο Ταμείο”, για χρηματοδότηση.

Τι προβλέπει το σχέδιο

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο δήμαρχος Κώστας Τζιούμης, η πλατεία – κόμβος, θα διατηρήσει το στρογγυλό της σχήμα. Όσα περίπτερα έχουν κλείσει θα καταργηθούν, ενώ αυτά που λειτουργούν, θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Θα γίνει πλάτυνση των πεζοδρομίων (4,5 μ.) και πλακόστρωση στους δρόμους. Επίσης, θα τοποθετηθούν πέργκολες στις 4 γωνίες της πλατείας, θα φυτευτούν 58 νέα δένδρα, ενώ θα παραμείνουν αυτά που ήδη υπάρχουν. Αλλαγές προβλέπονται και στο συντριβάνι, το οποίο θα παραμείνει. Ακόμα, όπως είπε ο δήμαρχος, θα υπάρξει μέριμνα για ελεύθερο χώρο, ώστε εκεί, αργότερα, να τοποθετηθεί κάποιο άγαλμα ή προτομή. Επιπλέον, έχουν προβλεφθεί νέα φωτιστικά σώματα, ενώ θα απομακρυνθούν οι κάδοι απορριμμάτων και σε δύο νησίδες θα τοποθετηθούν άλλοι υπόγειοι. Το σχέδιο προβλέπει διαβάσεις για τυφλούς και για ΑμεΑ, ενώ εξετάζεται να υπάρξει και υποδομή για όδευση πολιτών στο εσωτερικό της πλατείας, με διάβαση πεζών. Αλλαγές δεν προβλέπονται σε ό,τι αφορά τις θέσεις στάθμευσης, ενώ θα παραμείνουν οι δημοτικές τουαλέτες.

Για το προτεινόμενο σχέδιο θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση και στη συνέχεια θα τεθεί προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More