Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρίπολη του φωτός και της χαράς – Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δένδρο

Πλήθος κόσμου γέμισε το κέντρο της Τρίπολης, με αφορμή τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου της πόλης, στην πλατεία Πετρινού.

Πριν την αντίστροφη μέτρηση για τη φωταγώγηση, ο δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με την International Action Art και τη δημόσια βιβλιοθήκη της Τρίπολης, πραγματοποίησαν το 1ο Santa Walk, για φιλανθρωπικό σκοπό.

Πραγματοποιήθηκε περίπατος στο κέντρο της πόλης με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του δήμου της Τρίπολης. Ακολούθησαν τραγούδια από τα μικρά παιδιά της Χορωδίας Τρίπολης και αμέσως μετά δόθηκε το σύνθημα για τη φωταγώγηση του δένδρου.

Παρούσα και η Χορωδία του ΚΑΠΗ της Τρίπολης.

Ταυτόχρονα με τον φωτισμό του δένδρου, ουκ ολίγα φαναράκια αφέθηκαν στον ουρανό της Τρίπολης προσφέροντας ένα όμορφο και εορταστικό σκηνικό.

Το όλο δρώμενο, συμπληρώθηκε με τη συναυλία του συγκροτήματος 48 ώρες.

Στ. Ζορμπαλάς

Στον χαιρετισμό του, ο δήμαρχος της Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, μεταξύ άλλων, είπε: “Η Τρίπολή μας, μα και τα χωριά μας όλα, θα πλημυρίσουν, πλημμυρίζουν, από φως, από χρώματα, από χαρούμενους ήχους και μουσικές. Στις άγιες ημέρες που έρχονται, στη μεγαλύτερη της Χριστιανοσύνης γιορτή, στα Χριστούγεννα, και στο φευγιό του 2022 και στον ερχομό του καινούργιου χρόνου, δικαιούμαστε και μπορούμε να είμαστε όλοι χαρούμενοι, ανέμελοι, αισιόδοξοι, κοντά ο ένας στον άλλον”.

“Γι’ αυτό – συνέχισε ο Δήμαρχος – και ο Δήμος, στέκεται δίπλα σε κάθε δημότη, σε κάθε δημότισσα, προπαντός στους αδύνατους, ιδιαίτερα στα παιδιά, για να βλέπει χαρούμενα πρόσωπα, φωτεινά πρόσωπα, φωτεινά και όμορφα σαν την εικόνα που παρουσιάζει η πόλη μας αυτές τις ημέρες, σαν το χριστουγεννιάτικο έλατο που θα ανάψουμε αμέσως τώρα και θα λάμπει και θα ομορφαίνει και θα φωτίζει την καρδιά της Τρίπολης μέχρι το τέλος των εορτών.

Αύτη την Τρίπολη του φωτός και της χαράς, αγαπάμε όλοι, απολαμβάνουμε όλοι και περιμένουμε και καλούμε, πρώτα τα ξενιτεμένα μας παιδιά και ύστερα, καθέναν και καθεμιά, που αγαπάει την ομορφιά και τον πολιτισμό και σέβεται την παράδοση, τον καλούμε, επαναλαμβάνω, να έρθει στην καρδιά του Μοριά, για να περάσει ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ, όπως περνάμε και γιορτάζουμε οι Τριπολιτσιώτες, οι Αρκάδες, εδώ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ”.

– Σε λίγες ημέρες θα ανοίξει και το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Τρίπολης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More