Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρίπολη : Το ελληνικό φάρμακο συμβάλει στην υγεία, στην κοινωνία και στην ανάπτυξη της χώρας

“Από την Τρίπολη, οι 45 παραγωγικές μονάδες της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, ξεκινούν την ενημέρωση για τις προοπτικές που έχει η βιομηχανία του φαρμάκου, πάνω στις θέσεις εργασίας, πάνω στην ανάπτυξη, πάνω στην υγεία, πάνω στην κοινωνία. Δύο εταιρείες, επέλεξαν να προχωρήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια στην Τρίπολη. Η Ελλάδα μπορεί να είναι ανταγωνιστική. Θέλουμε να έρθουν πίσω οι δουλειές στη χώρα μας. Αυτό είναι το σωστό μοντέλο ανάπτυξης. Η Τρίπολη, δίνει τις εγγυήσεις για όλα αυτά. Είναι κοντά στην Αθήνα, έχει αναπτυγμένο οδικό δίκτυο, έχει Πανεπιστήμιο, έχει τεχνικές σχολές, έχει ελεύθερη γη στην Βιομηχανική Περιοχή. Το επενδυτικό πλάνο, θα κορυφωθεί στην επόμενη γενιά. Βλέπετε μπετόν ξανά στην Τρίπολη, μετά από πολλά χρόνια. Βλέπετε εργοτάξια που θα μετεξελιχθούν σε σύγχρονες παραγωγικές μονάδες παραγωγής, έρευνας και ανάπτυξης φαρμάκου και προϊόντων. Βλέπετε επενδύσεις με προστιθέμενη αξία”.

Αυτά, δήλωσε απ’ την Τρίπολη και το Πνευματικό Κέντρο, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (90 χρόνια παράγει ελληνικό φάρμακο για ασθενείς, κοινωνία και οικονομία), Θεόδωρος Τρύφων, στο περιθώριο εκδήλωσης που είχε να κάνει με την ”ημέρα σταδιοδρομίας, τις προοπτικές και τις ευκαιρίες για το μέλλον των νέων”.

Ο πρόεδρος της ΠΕΦ Θεόδωρος Τρύφων

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις, ο πρόεδρος της ΠΕΦ, τόνισε τα εξής: ” Ο κλάδος, μετά από δέκα χρόνια αποεπένδυσης, σηκώνει και πάλι κεφάλι. Η Τρίπολη εντάχθηκε στον χάρτη των περιφερειακών ενισχύσεων – κινήτρων. Το είχε ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη ΔΕΘ, το 2019. Μάλιστα, τότε, τα κίνητρα αυτά, είχαν βρει υπερκομματική συναίνεση. Σήμερα, το φάρμακο, καλύπτει το 12 % του ΑΕΠ της χώρας. Πρέπει να το αυξήσουμε αυτό, σύμφωνα και με τα όσα συμβαίνουν σε άλλες χώρες. Είμαστε εδώ για να επενδύσουμε, μαζί με την τοπική κοινωνία, σε παραγωγή, έρευνα και ανάπτυξη του φαρμάκου. Θέλουμε τα παιδιά να αρχίσουν να προσανατολίζουν το επαγγελματικό τους μέλλον, κοιτάζοντας και την φαρμακοβιομηχανία. Ισχυρή φαρμακοβιομηχανία, σημαίνει ισχυρό φάρμακο, ισχυρή υγεία, ισχυρή κοινωνία, ισχυρή οικονομία”.

Εκδήλωση της ΠΕΦ στην Τρίπολη με αφορμή τις μεγάλες επενδύσεις της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας

Στην εκδήλωση της Τρίπολης, παρευρέθηκαν βουλευτές (Κώστας Βλάσης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Νεοκλής Κρητικός), ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, οι δήμαρχοι Τρίπολης, Γορτυνίας, Βόρειας Κυνουρίας, Μεγαλόπολης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θανάσης Κατσής, εκπρόσωποι επιστημονικών, παραγωγικών και επαγγελματικών κλάδων, θεσμικοί παράγοντες, καθώς και εκπρόσωποι της εκπαίδευσης και της Εκκλησίας.

Την εκδήλωση, παρακολούθησαν μαθητές – μαθήτριες, σπουδαστές – σπουδάστριες, φοιτητές – φοιτήτριες, εκπαιδευτικοί, πανεπιστημιακοί, καθώς και αρκετοί εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας.

Αξίζει να τονιστεί, ότι, ο βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης, αποκάλυψε, ότι, έχουν ήδη εξασφαλιστεί και άλλες εκτάσεις για να έρθουν και άλλες εταιρείες στην Τρίπολη.

Φωτό από την εσπερίδα της ΠΕΦ στην Τρίπολη

Επίσης, ο δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, υποσχέθηκε στους παρευρισκόμενους επενδυτές, ότι, ο δήμος, θα κάνει, ότι είναι δυνατόν και ότι περνάει απ’ το χέρι του, ώστε αυτές οι επενδύσεις, αλλά και τυχόν άλλες που θα προκύψουν, να μην ταλαιπωρηθούν με γραφειοκρατικά ζητήματα και με εμπόδια που θα καθυστερήσουν τα επενδυτικά πλάνα.

Τέλος, θα πρέπει εδώ να τονίσουμε, ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, υλοποιεί την 5αετία 2021 – 2025, ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους 1,2 δισ. ευρώ, σε παραγωγή, έρευνα και ανάπτυξη. Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, επηρεάζει σήμερα, πάνω από 53.000 θέσεις εργασίας. Κατέχει την 2η θέση στις εξαγωγές της χώρας μας. Εξάγεται το φάρμακο σε 147 χώρες, ενώ για κάθε 1.000 ευρώ δαπάνης, το ΑΕΠ ενισχύεται κατά 3.420 ευρώ. Γενικά, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, συμβάλει – όπως αναφέρει η ΠΕΦ -συνολικά, με 2,8 δισ. ευρώ το χρόνο στο ΑΕΠ.

Φωτό από την εκδήλωση της ΠΕΦ στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More