Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τραγωδία στο Φαλακρό: Ορειβάτης βρήκε τραγικό θάνατο από κεραυνό-Δύο τραυματίστηκαν

 Αθλητές που συμμετείχαν σε ορεινό αγώνα αντοχής 36 χιλιομέτρων στο όρος Φαλακρό της Δράμας συγκλονισμένοι από την τραγωδία που σημειώθηκε λίγες ώρες νωρίτερα, όπου ένας συναθλητής τους χτυπήθηκε από κεραυνό, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του και ένας ακόμη να τραυματιστεί σοβαρά,  βρίσκονται πλέον στο κέντρο του χωριού Πύργοι.

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 3 τα ξημερώματα. Την ώρα που τρεις δρομείς βρίσκονταν σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων πριν από τον τερματισμό, τους έπιασε μπουρίνι που συνοδευόταν από έντονους κεραυνούς. Από  κεραυνό έχασε τη ζωή του ένας 55χρονος , ενώ ο συναθλητής του 56 ετών τραυματίστηκε σοβαρά. Το τρίτο άτομο, παρά την υποθερμία που έπαθε, κάλεσε τη γραμμή έκτακτης ανάγκης 112.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το κέντρο της πυροσβεστικής και στήθηκε επιχείρηση για τη διάσωση των αθλητών.

Στο σημείο έφτασαν  14 πυροσβέστες με 5 οχήματα και, λίγες ώρες αργότερα, εντόπισαν τους δύο από τους τρεις αθλητές σε δύσβατο σημείο, περίπου 6 χιλιόμετρα από το χωριό Πύργοι, τον έναν χωρίς τις αισθήσεις του και τον 2ο βαριά τραυματισμένο. Το 3ο άτομο μετέβη μόνο του σε ασφαλές σημείο, όπου και βρήκε βοήθεια από εθελοντές.

Οι αθλητές μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης και από εκεί στο νοσοκομείο της Καβάλας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΡΕΝΑ ΠΑΝΤΑΖΟΓΛΟΥ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More