Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τραυματίας στα επεισόδια έξω από το υπ. Εργασίας – Τα αιτήματα του κλάδου επισιτισμού – τουρισμού και οι αντιδράσεις

Ένταση με έναν τραυματία και χρήση χημικών σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα, στην προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων του επισιτισμού και του τουρισμού έξω από το υπουργείο Εργασίας. Ομάδα εργαζομένων επιχείρησε να εισέλθει στο υπουργείο Εργασίας και απωθήθηκε από την αστυνομία. Οι δύο προσαχθέντες κατά τα επεισόδια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγινε ρίψη δακρυγόνων και χημικών, ενώ το ΠΑΜΕ καταγγέλλει ότι τα ΜΑΤ έκαναν χρήση των γκλοπ τους και δημοσίευσε στα social media φωτογραφία τραυματισμένου στο κεφάλι εργαζόμενου.

Οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό πραγματοποιούσαν στάση έργασίας ωτ ις 4 το απόγευμα διεκδικώντας Συλλογικές Συμβάσεις με υποχρεωτική εφαρμογή και επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους του κλάδου.

Το Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων επισιτισμού – τουρισμού σε ανακοίνωση του καταγγέλει:

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ και ο υπουργός εργασίας Κ. Χατζηδάκης απαντούν με ξύλο και συλλήψεις στους εργαζόμενους του κλάδου μας γιατί διεκδικούν την υποχρεωτική εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης εργασίας , την πληρωμή των κλεμμένων επιδομάτων προϋπηρεσίας και την επέκταση του επιδόματος ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις .

Η σημερινή εγκληματική επίθεση της αστυνομίας κατά την προγραμματισμένη κινητοποίηση και στάση εργασίας που είχε προκηρύξει το συνδικάτο, είχε σαν αποτέλεσμα τους τραυματισμούς 2 συναδέλφων οι οποίοι προκλήθηκαν από τα δολοφονικά χτυπήματα των γκλοπ των αστυνομικών ενώ ένας εκ των δύο μάλιστα μεταφέρεται αυτή την στιγμή με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο . Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση έχει βάλει στόχο να διαλύσει με την βία τα σωματεία και τους εργαζόμενους που αγωνίζονται ενώ επιδιώκει με αναίτιες συλλήψεις και εκφοβισμούς να τρομοκρατήσει όσους αντιστέκονται στα σχέδια Κυβέρνησης, Ξενοδόχων και μεγάλων αλυσίδων εστίασης που θέλουν να μετατρέψουν τους εργαζομένους σε δούλους για να διευρύνουν τα κέρδη τους» .

Το Συνδικάτο καλεί όλα τα σωματεία Αττικής και τους εργαζομένους σε συγκέντρωση έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως απαιτώντας την άμεση αποφυλάκιση των δύο προσαχθέντων.

ΚΚΕ: Τραμπούκικη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος των εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό

«Οι εργαζόμενοι που διεκδικούν τα αυτονόητα, όπως Συλλογικές Συμβάσεις και επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους του κλάδου, βρέθηκαν αντιμέτωποι με το αδικαιολόγητο χτύπημα των αστυνομικών δυνάμεων, με χρήση χημικών και με επιθέσεις εναντίον τους, που είχαν ως αποτέλεσμα ακόμα και τον τραυματισμό διαδηλωτών. Ενώ, επιπλέον, προσήχθησαν ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ και ο Νίκος Λαβατσιώτης, πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου στη |ΣΕΛΕΚΤ”, που μετά από παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις αφέθηκαν ελεύθεροι» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης που, όχι μόνο δεν δέχεται καν να ακούσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, αλλά τους αντιμετωπίζει με βία και καταστολή, είναι τεράστιες και επιβεβαιώνουν ότι το μόνο που προστατεύει η κυβέρνηση είναι τα κέρδη των ξενοδόχων και των άλλων ομίλων του κλάδου, που εκτινάσσονται στις πλάτες των εργαζομένων» επισημαίνει το ΚΚΕ.

Ρεπορτάζ: Ελένη Μπουγά

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More