Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρεις νεκροί από πυροβολισμούς σε ξενοδοχείο στην Καμπούλ

Τουλάχιστον τρεις επιτιθέμενοι σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας σήμερα, αφού πρώτα άνοιξαν πυρ σε ξενοδοχείο της Καμπούλ στο οποίο συχνάζουν κινέζοι υπήκοοι, δήλωσε εκπρόσωπος της αφγανικής διοίκησης των Ταλιμπάν.

Την επίθεση είχαν αναφέρει μερικές ώρες νωρίτερα δύο πηγές των Ταλιμπάν, με τον εκπρόσωπο της αφγανικής διοίκησης τους, Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ, να επιβεβαιώνει το εν λόγω γεγονός, αναφέροντας παράλληλα πως οι επίθεση ολοκληρώθηκε. «Δεν έχουν σκοτωθεί ξένοι, αν και δύο από αυτούς τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, πηδώντας από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου», δήλωσε.

Κατά την διάρκεια των πυροβολισμών, ξέσπασε πυρκαγιά σε έναν από τους κάτω ορόφους, ανέφεραν οι πηγές. Βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter, δείχνει καπνό να υψώνεται από το πολυώροφο κτίριο.

Armed attackers have stormed Hotel Star-e-Naw in a posh locality of #Kabul, #Afghanistan today.
The hotel is called Chinese hotel as its frequented by senior Chinese officials.
So far, identity of the attackers is unknown however loud gunfire & blasts are heard from the premises. pic.twitter.com/eOMH3L08dQ

— Major Amit Bansal (Retd) (@majoramitbansal) December 12, 2022

Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 2:30 τοπική ώρα, όταν ένοπλοι έθεσαν στο στόχαστρο ένα ξενοδοχείο όπου «έμεναν απλοί άνθρωποι», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ Χαλίντ Ζαντράν, προσθέτοντας πως οι αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να ασφαλίσουν την περιοχή.

Την επίθεση επιβεβαίωσαν και οι κάτοικοι της περιοχής, αναφέροντας παράλληλα πως οι πυροβολισμοί συνεχίστηκαν, αφού άκουσαν μια ισχυρή έκρηξη.

A #chinese_guest house is under attack, in #Kabul. pic.twitter.com/aVZJ3lqgMs

— Mukhtar wafayee مختار وفایی (@Mukhtarwafayee) December 12, 2022

Η επίθεση σημειώθηκε μία ημέρα αφότου ο πρεσβευτής της Κίνας και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Αφγανιστάν συναντήθηκαν για να συζητήσουν θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια, επιδιώκοντας μεγαλύτερη προσοχή στην ασφάλεια της κινεζικής πρεσβείας.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας, το Xinhua, μετέδωσε πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε κοντά σε έναν κινέζικο ξενώνα και πως η πρεσβεία της χώρας στην Καμπούλ παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την κατάσταση. Η πρεσβεία δεν απάντησε μέχρι στιγμής σε αίτημα του Reuters για σχόλια.

(AP Photo/Ebrahim Noroozi)

Τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί αρκετές βομβιστικές και ένοπλες επιθέσεις στο Αφγανιστάν με μαχητές της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» να έχουν αναλάβει την ευθύνη για ορισμένες από αυτές.

Οι ισλαμιστές Ταλιμπάν, που κατέλαβαν την εξουσία μετά την αποχώρηση των υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ξένων δυνάμεων τον Αύγουστο του 2021, έχουν πει πως επικεντρώνουν στην ασφάλεια της χώρας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More