Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Τσουχτερές” οι αυξήσεις των δημοτικών τελών στον Δήμο Χανίων

«Τσουχτερές» είναι οι αυξήσεις των δημοτικών τελών στον Δήμο Χανίων για το 2024. Σύμφωνα με τους συντελεστές των τελών που θα προταθούν στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο, αφού σήμερα εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία από την Οικονομική Επιτροπή, πρόκειται για τις μεγαλύτερες αυξήσεις που έχουν ποτέ σημειωθεί στα Χανιά.

Η αύξηση στο οικιακό γενικό τιμολόγιο από 1,55 ευρώ το τ.μ., εκτινάσσεται στο 1,97%, ποσοστό δηλαδή 27%. Ακόμα μεγαλύτερες είναι αυξήσεις στα τέλη των ξενοδοχείων, που οι χρεώσεις για τα δωμάτια, φτάνουν στο 4,80 ευρώ ανά τ.μ.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων, με τη συμμετοχή όλων των Δημάρχων του Νομού, ακριβώς για να συζητηθούν οι μεγάλες οικονομικές επιβαρύνσεις που προκύπτουν στους Δήμους, με την μεγάλη αύξηση στο κόστος του τέλους ταφής των  απορριμμάτων και μάλιστα με αναδρομική ισχύ. Ακόμα μια δυσμενής εξέλιξη είναι η  παρακράτηση από την πολιτεία του 20% από τα τέλη παρεπιδημούντων. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση αναθέτει στους Δήμους τον καθαρισμό και την συντήρηση όχι μόνο του επαρχιακού οδικού δικτύου, αλλά και του ΒΟΑΚ, χωρίς ωστόσο να διατίθενται οι αντίστοιχοι πόροι και χωρίς να υπάρχει επάρκεια προσωπικού.

Αυτά, σε συνδυασμό με την ενεργειακή αύξηση, δημιουργούν ένα δυσμενές για τους δημότες πλαίσιο. Η ΚΕΔΕ έχει ήδη εξαγγείλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη, ωσότου ωστόσο να τελεσιδικήσει η υπόθεση, τα τέλη θα πρέπει να αυξηθούν

Δημοτικά τέλη 2024.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More