Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τ. Οικονόμου: Θα έπρεπε να είχαμε αναδείξει το πρόβλημα πριν την τραγωδία

Για τον τρόπο παρουσίασης των ειδήσεων σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών από τους δημοσιογράφους και τη διαχείρισή τους από το κοινό μίλησε στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον, τήν Μεσημβρίαν» με τους Φώτη Σεργουλόπουλο και Τζένη Μελιτά, ο Τάσος Οικονόμου, επικεφαλής του ERTNEWS.GR.

«Να πούμε ό,τι οι δημοσιογράφοι είναι και επαγγελματίες και άνθρωποι. Ως άνθρωποι επηρεάζονται συναισθηματικά από όλο αυτό που συμβαίνει, μια τραγωδία η οποία είναι από τις μεγαλύτερες που έχει αντιμετωπίσει η χώρα μας, κυρίως γιατί σε αυτό το τρένο βρίσκονταν πολλά νέα παιδιά και αυτό είναι κάτι πολύ δύσκολο να το διαχειριστούμε σε επίπεδο κοινωνίας. Οι δημοσιογράφοι λοιπόν έχουν το ίδιο επίπεδο δυσκολίας, γιατί είναι και αυτοί άνθρωποι» ανέφερε αρχικά ο κ. Οικονόμου.

Σε ερώτηση για τον εάν λόγω της συναισθηματικής φόρτισης που επικρατεί, θα έπρεπε η είδηση να είναι περισσότερο ενημερωτική και λιγότερο συναισθηματική, ο κ. Οικονόμου απάντησε πως «Ιδιαίτερα σε αυτό το κομμάτι θα πρέπει να εστιάσουμε στα γεγονότα, να κάνουμε την υπερπολύτιμη δουλειά που πρέπει να γίνει από τους δημοσιογράφους, δηλαδή να αναδείξουμε όλες τις πλευρές, όλες τις μικρές λεπτομέρειες. Παρακολουθώντας το σύνολο της ενημέρωσης βλέπω ότι η έρευνα των δημοσιογράφων αναδεικνύει όλες τις πτυχές, δηλαδή το τι συνέβη ακριβώς στην αμαξοστοιχία και στο δυστύχημα, στο σταθμό της Λάρισας, το τι συνέβη σε επίπεδο διοίκησης και σε επίπεδο Πολιτείας».

«Σαν εκπρόσωπος της ενημέρωσης, ως ένας άνθρωπος που είμαι στην ψηφιακή ενημέρωση πολλά χρόνια, το θέμα αυτό θα έπρεπε να το είχαμε αναδείξει πριν συμβεί. Είχαν γίνει έρευνες, υπήρχαν καταγγελίες, θα έπρεπε οι δημοσιογράφοι να είμαστε πιο επιθετικοί, αυτός ήταν ο ρόλος μας, να το προλάβουμε» πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συζήτηση

Διαβάστε ακόμα

Nέες αποκαλύψεις για την απολογία του σταθμάρχη

Σε αναστολή οι εμπλεκόμενοι γιατροί στην αναρρωτική άδεια του επιθεωρητή

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More