Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υπεγράφη στη Ρόδο σύμφωνο συνεργασίας για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση

Σύμφωνο συνεργασίας για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης υπέγραψαν σήμερα στη Ρόδο, η υφυπουργός Τουρισμού και επικεφαλής του  Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση, Έλενα Ράπτη και ο  περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συμβουλίου της Ευρώπης, ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη είναι θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ στην Ελλάδα το ποσοστό ανέρχεται στο 16%. Τα τελευταία χρόνια, λόγω της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης παιδιών, γονέων, εκπαιδευτικών και εκπροσώπων των εμπλεκομένων υπηρεσιών, υπάρχουν περισσότερες καταγγελίες περιστατικών, είπε η  Έλενα Ράπτη για να προσθέσει πως στις 9 από τις 10 περιπτώσεις το παιδί υφίσταται σεξουαλική κακοποίηση σε οικείο περιβάλλον.

Την στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση εξέφρασε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, ενώ η βουλευτής της ΝΔ Μίκα Ιατρίδη, συνεχάρη την κ. Ράπτη για την δράση της.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More