Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υποπτέραρχος ε.α. για τις αεροπορικές επιθέσεις στη Γάζα: Έχουμε βομβαρδισμούς «τύπου χαλιού» – Δεν υπάρχει στρατηγική εξόδου για το Ισραήλ

«Αυτό το οποίο γίνεται (σ.σ. Γάζα) είναι για να περιοριστεί όσο το δυνατόν η αντίδραση από το μέρος της Χαμάς» δήλωσε στην εκπομπή «Newsroom» ο Δημήτρης Παντελάτος, υποπτέραρχος ε.α., αποκαλύπτοντας ότι οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Λωρίζα της Γάζας είναι τεράστιες αν αναλογιστεί κανείς ότι ο αριθμός πυρομαχικών που πέφτει στην Γάζα σε μια εβδομάδα είναι αντίστοιχος με αυτόν που χρησιμοποιείται σε ένα έτος στο Αφγανιστάν.

Μεγέθη που είναι ενδεικτικά για να δείξουν την ένταξη της στρατιωτικής απάντησης του Ισραήλ έναντι των μελών της εξτρεμιστικής οργάνωσης Χαμάς, αν αναλογιστεί κανείς ότι η Λωρίδα της Γάζας έχει συνολική έκταση όσο η Άνδρος και το Αφγανιστάν όσο η Γαλλία!

Ισοπεδώνονται τεράστιες εκτάσεις

Μιλώντας στους παρουσιαστές της εκπομπής, Μάκη Προβατά και Στέλλα Παπαμιχαήλ ο υποπτέραρχος εν αποστρατία δήλωσε ότι oι δυσκολίες της στρατιωτικής επιχείρησης είναι τεράστιες.

«Όταν από κάτω υπάρχουν λαβύρινθοι που έχουν τη μορφή ενός ιστού αράχνης, με κτήρια που υπέρκεινται της συγκεκριμένης κατασκευής, προφανώς δεν έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις συγκεκριμένους στόχους», ανέφερε.

Και όπως δήλωσε ο κ. Παντελάτοςς αυτή την στιγμή έχουν γίνονται βομβαρδισμοί “τύπου χαλιού”, όπως στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, προσθέτοντας ο στρατιωτικός αναλυτής ότι «ισοπεδώνονται τεράστιες εκτάσεις».

Eικόνα από την ισοπεδωμένη Γάζα την 23η ημέρα από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς (Photo by JACK GUEZ / AFP)

Σχολιάζοντας τον τρόπο που επιχειρεί από αέρος το Ισραήλ ο κ. Παντελάκης εκτίμησε ότι θα διαρκέσει πολύ καιρό με τις επιπτώσεις να είναι μακροχρόνιες και άγνωστες: «Αν φτάσουμε σε ένα σημείο να πούμε ότι η Χαμάς θα εξαφανιστεί, αυτή ακριβώς η κατάσταση θα δημιουργήσει μια άλλη κατάσταση, η οποία δεν θα λέγεται κάπως αλλιώς».

Σύμφωνα με τον στρατιωτικό αναλυτή το Ισραήλ δεν φαίνεται να έχει στρατηγική εξόδου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτή τη στιγμή δικαιολογείται μια συγκεκριμένη κατάσταση, για να μην πουν ευκρινώς από την κυβέρνηση του Ισραήλ, ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι που έχουν απαχθεί είναι αναλώσιμοι».

Πηγή: Newsroom | EΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More