Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υποτονικές επενδυτικές κινήσεις στις ευρωαγορές – Αργία στη Wall Street

Μικρές μεταβολές παρουσιάζουν σήμερα (23/11) οι μετοχικές αξίες στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές. Αργία στη Wall, λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Η ΕΚΤ έβαλε τέλος σε ένα σερί δέκα διαδοχικών αυξήσεων επιτοκίων τον περασμένο μήνα, δημιουργώντας προσδοκίες ότι η πρώτη μείωση επιτοκίων μπορεί να γίνει ακόμα και τον Απρίλιο.

Ωστόσο, «είμαστε αντιμέτωποι με το πιο δύσκολο κομμάτι του ταξιδιού μας», τόνισε ο πρόεδρος της Bundesbank Γιοακίμ Νάγκελ σε ομιλία του στο Μιλάνο.

«Χρειαζόμαστε την υπομονή να περιμένουμε να εκδηλωθούν πλήρως οι επιπτώσεις της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής στον πληθωρισμό», πρόσθεσε.

«Ακόμα και αν οι τιμές της ενέργειας παραμείνουν εκεί που είναι, αναμένω ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί ξανά λίγο», σημείωσε ο Νάγκελ. «Για κάποιους μήνες ακόμα, ο δρόμος θα είναι δύσκολος, με σκαμπανεβάσματα» προειδοποίησε.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο DAX30 εμφανίζει άνοδο κατά 0,25%, στο Παρίσι ο βασικός δείκτης CAC 40 παρουσιάζει κέρδη σε ποσοστό 0,27%, στη Μαδρίτη ο κύριος δείκτης κινείται υψηλότερα κατά 0,16%, το Μιλάνο ενισχύεται κατά 0,17%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 εμφανίζει μικρή πτώση σε ποσοστό 0,13%.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με συναλλαγές περίπου στα 75 εκατ. Ευρώ, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1260,52 μονάδες παρουσιάζοντας οριακή άνοδο κατά 0,14%.

ΟΜOΛΟΓΑ

Μικρές ανοδικές τάσεις καταγράφουν σήμερα οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης. Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού, δείκτης αναφοράς της ευρωζώνης, κινείται ανοδικά κατά 4 μονάδες βάσης, στο 2,60%. Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου ενισχύεται κατά 5 bps στο 4,36%, του αντίστοιχου Ισπανικού τίτλου κινείται υψηλότερα κατά 6 μονάδες, στο 3,60% ενώ η απόδοση του 10ετούς ελληνικού εμφανίζει άνοδο κατά 6 μονάδες βάσης, στο 3,81%.

ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ – ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ

Νέες απώλειες παρουσιάζουν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, μετά την αναβολή για τις 30 Νοεμβρίου της προγραμματισμένης συνεδρίασης του ΟΠΕΚ+ την Κυριακή, στην οποία αναμενόταν να συζητήσουν τις περικοπές παραγωγής πετρελαίου.

Το αμερικανικό αργό εμφανίζει πτώση κατά 1,76%, στα 75,74 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με αντίστοιχες απώλειες 1,72%, βρίσκεται στα $ 80,55.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει οριακές μεταβολές έναντι του ευρώ, της βρετανική λίρα και του γεν. Η ισοτιμία του με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,0902 δολ./ευρώ.

Ρεπορτάζ: Παντελής Μάνος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More