Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υπόθεση Ρόζενμπεργκ (podcast): Μια ιστορία δολοφονίας, διαφθοράς και συνωμοσίας στη Γουατεμάλα

O Oscar Isaac (Όσκαρ Άιζακ) και ο συγγραφέας Edgar Castillo (Έντγκαρ Καστίγιο) παρασέρνουν τους ακροατές σε μία απίστευτη ιστορία δολοφονίας και πολιτικής διαφθοράς στην «υπόθεση Ρόζενμπεργκ», μέσα από ένα νέο podcast.

Ο Όσκαρ Άιζακ είναι παραγωγός του True-Crime Podcast “The Rosenberg Case” για μια παράξενη δολοφονία στην Γουατεμάλα. Τη σειρά αυτή την έγραψε αρχικά ο Έντγκαρ Καστίγιο ως τηλεοπτική εκπομπή, αλλά στη συνέχεια το στούντιο Cavalry Audio μετέτρεψε το σενάριο σε ένα podcast αληθινών εγκλημάτων.

Τα δύο πρώτα επεισόδια θα κάνουν πρεμιέρα σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες στις 25 Οκτωβρίου, ενώ θα ακολουθήσει εβδομαδιαία κυκλοφορία των υπόλοιπων επεισοδίων της σειράς. Οι πελάτες της συνδρομητικής υπηρεσίας Cavalry+ της εταιρείας στο Apple Podcasts έχουν έγκαιρη πρόσβαση στα νέα επεισόδια μία εβδομάδα νωρίτερα, καθώς και ακρόαση χωρίς διαφημίσεις.

Η υπόθεση Ρόζενμπεργκ

Η υπόθεση αυτή αφηγείται τη δολοφονία του Ροντρίγκο Ρόζενμπεργκ, ενός δικηγόρου στη Γουατεμάλα, ο οποίος πυροβολήθηκε, ενώ βρισκόταν σε μια πρωϊνή κυριακάτικη βόλτα, με το ποδήλατο του, το 2009. Κατά τη διάρκεια της κηδείας του, ο Ρόζενμπεργκ δημοσίευσε μετά θάνατον ένα βίντεο στο YouTube στο οποίο δήλωνε: «Αν βλέπετε αυτό το βίντεο, σημαίνει ότι δολοφονήθηκα από τον πρόεδρο Αλβάρο Κολόμ», ο οποίος ήταν ο εν ενεργεία πρόεδρος της Γουατεμάλας. Η υπόθεση έριξε τη χώρα σε πολιτική αναταραχή και σε έναν κοινωνικό αναβρασμό, ενώ έμελε να αποτελέσει μια από τις πιο παράξενες έρευνες  δολοφονίας στην ιστορία. Μέσα από συνεντεύξεις με όσους ήταν κοντά στην υπόθεση, ο Καστίγιο ξετυλίγει τη συνωμοσία πίσω από τη δολοφονία – και ανακαλύπτει το πρόσωπο που προσέλαβε τους εκτελεστές.

Το podcast

Ο Καστίγιο αφηγείται το podcast με τον Όσκαρ Άιζακ να ενσαρκώνει τον χαρακτήρα του Ροντρίγκο Ρόζενμπεργκ, παρέχοντας τη φωνή του, προκειμένου να αναπαραστήσει τα τελευταία λόγια του δικηγόρου.

Ο Τζέισον Σιγκρέιβς (Jason Seagraves), παραγωγός του εν λόγω podcast, αναφέρεται στα πλεονεκτήματα που προσδίδει στο εγχείρημα αυτό, η μορφή του podcast, η οποία έδωσε στον Castillo «χώρο για να παρουσιάσει όλες τις απίστευτες ανατροπές αυτής της καθηλωτικής διεθνούς συνωμοσίας αληθινών εγκλημάτων – μερικές από τις οποίες ακούγονται για πρώτη φορά».

Όσκαρ Άιζακ

Ο Όσκαρ Άιζακ είναι Γουατεμαλοαμερικανός ηθοποιός του κινηματογράφου, του θεάτρου και μουσικός.

Ο ίδιος πέρα από το συγκεκριμένο podcast, πρωταγωνιστεί επίσης με την Julianne Moore στην πρωτότυπη δραματική σειρά του Spotify “Case 63”, η οποία επίσης κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 25 Οκτωβρίου.

Ο ίδιος ήταν υποψήφιος για 2022 βραβεία SAG και Emmy για τον ρόλο του στη διασκευή της ταινίας “Σκηνές από έναν γάμο” των HBO και Hagai Levi. Οι κινηματογραφικές και τηλεοπτικές του συμμετοχές περιλαμβάνουν τις ταινίες “Moon Knight” της Marvel, “Dune” (2021), την τριλογία των sequel του Star Wars (2015-19) και το “Ex Machina”.

Έντγκαρ Καστίγιο

Ο Καστίγιο από την άλλη πλευρά είναι Αμερικανός πρώτης γενιάς από τη Γουατεμάλα, οι γονείς του οποίου μετανάστευσαν στις ΗΠΑ για να γλιτώσουν από τη βία του εμφυλίου πολέμου της Γουατεμάλας. Αυτή τη στιγμή είναι συγγραφέας στην εκπομπή του Dick Wolf “FBI: International” για το CBS. Η μεγάλου μήκους ταινία του “The Big Adios” αποκτήθηκε πρόσφατα από την Star Thrower και την Cavalry Media, ενώ το σενάριό του για το “Fiendish” συμπεριλήφθηκε στη μαύρη λίστα και αποκτήθηκε από την Trooper Entertainment και τον Brad Fuller.

Πηγή: variety.com

https://variety.com/2022/digital/news/oscar-isaac-rosenberg-case-true-crime-podcast-1235411220/

Επιμέλεια: Ιάσων Λαδέας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More