Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υπό την καθοδήγηση του ΠΣ το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Γέρας

Με απόφαση του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ιδρύθηκε το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στη τοπική ενότητα Παπάδου της Δημοτικής Ενότητας Γέρας του Δήμου Μυτιλήνης.

Της σύστασης του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου προϋπήρχε  ατύπως η Ειδική Ομάδα Εθελοντών Λέσβου – Πυροσβεστικό κλιμάκιο Γέρας το οποίο είχε επισκεφθεί κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Λέσβο ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι αρμοδιότητες του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου ασκούμενες πάντοτε με την καθοδήγηση και επίβλεψη της Υπηρεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, στην περιοχή της οποίας εδρεύουν, είναι: 

α. Η κατάσβεση των πυρκαγιών, η λήψη και επιβολή προληπτικών μέτρων κατά του κινδύνου που προκαλείται από την επέκτασή τους και η παροχή βοήθειας προς διάσωση εκείνων που κινδυνεύουν απ΄ αυτές. 

β. Η εφαρμογή προληπτικών μέτρων προς αντιμετώπιση των κινδύνων και ζημιών που επέρχονται από πλημμύρες, καταρρεύσεις, θεομηνίες και γενικά από οποιαδήποτε φυσικά ή χημικά αίτια. 

γ. Η παροχή πρώτων βοηθειών στους παθόντες από τις ανωτέρω αιτίες και άμεση διακομίσει τους σε νοσοκομεία ή κλινικές. 

δ. Ο έλεγχος εφαρμογής των προληπτικών μέτρων που υποδεικνύονται από την Επαγγελματική Πυροσβεστική Υπηρεσία κατά του κινδύνου του πυρός σε συνοικισμούς, εργαστήρια, βιομηχανικές και βιοτεχνικές εγκαταστάσεις, αποθήκες εύφλεκτων υλών, πολυσύχναστα δημόσια κέντρα και θεάματα, νοσοκομεία, κλινικές, θεραπευτήρια και γενικά εκεί όπου ανακύπτουν κίνδυνοι από συνωστισμό ή πυρκαγιά. Ο ανωτέρω έλεγχος ασκείται μόνο από το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος που υπηρετεί στους Εθελοντικούς Πυροσβεστικούς Σταθμούς σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία για την πυροπροστασία. Αναγνωρισμένο πλέον επίσημα από την Ελληνική Κυβέρνηση καθώς και από το Αρχηγείο του πυροσβεστικού σώματος με όλα τα απαραίτητα έγγραφα (Φ Ε Κ ).

Τη σύσταση του κλιμακίου ανακοίνωσαν τα ίδια τα μέλη της Ομάδας. Αναφέρουν δε, Θα μπορούσα να γράφω πολλές σελίδες πάνω σε αυτό το θέμα, δεν θα μακρηγορήσω όμως απλά θα ήθελα εκ μέρους όλων των εθελοντών του πυροσβεστικού κλιμακίου Γέρας να ευχαριστήσω όλους εκείνους που στάθηκαν δίπλα μας και βοήθησαν ο καθένας με τον τρόπο του ώστε να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα.

Έτσι λοιπόν κατά σειρά ευχαριστούμε :Τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κύριο Χαράλαμπο Αθανασίου τους περιφερειακούς διοικητές πυροσβεστικών υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου (εδώ και τέσσερα χρόνια που πέρασαν από αυτή την θέση ), τους διοικητές πυροσβεστικών υπηρεσιών νομού Λέσβου (εδώ και τέσσερα χρόνια που πέρασαν από αυτή τη θέση ), τους διοικητές της πυροσβεστικής υπηρεσίας Μυτιλήνης ,τον δήμαρχο Μυτιλήνης τον αντιδήμαρχο Γέρας τον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης ,καθώς και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Παπαδου.

Όλους τους ευχαριστούμε γιατί ο καθένας πρόσθεσε και ένα λιθαράκι και βοήθησε με τον τρόπο του πάνω σε αυτό το σκοπό, Θα μου επιτραπεί όμως να ευχαριστήσω προσωπικά τον τωρινό μας Διοικητή πυροσβεστικών υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου αρχιπύραρχο Παναγιώτη Κυπριωτέλη, ό οποίος πίστεψε έτρεξε και κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να τελειώσουμε την νομιμοποίηση του κλιμακίου μας.

Και τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που από την αρχή της λειτουργίας μας εδώ και πέντε χρόνια μας πιστέψατε και μας σταθήκατε ,δείχνοντας μας την αμέριστη εμπιστοσύνη σας.

Εμείς με τη σειρά μας σας υποσχόμαστε να πράττουμε πάντα στα μέτρα του εφικτού κάθε δυνατή προσπάθεια με ότι μέσο έχουμε ,ώστε να διαφυλάττουμε την ασφάλεια των συγχωριανών μας(και όχι μόνο ) τις περιουσίες αυτών καθώς και το φυσικό μας πλούτο, και όλα αυτά πάντα σε συνεργασία και καθοδήγηση από το Πυροσβεστικό Σώμα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More