Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υπ. Άμυνας Βρετανίας για αντάρτες Χούθι: «Δεν προγραμματίζονται περαιτέρω επιδρομές» – Διάχυτη ανησυχία για τις εξελίξεις

Δηλώσεις υπήρξαν νωρίτερα στο ζήτημα των πληγμάτων εναντίον των ανταρτών Χούθι από Βρετανό Υπουργό, ο οποίος είπε ότι η Βρετανία δε σχεδιάζει περισσότερες επιθέσεις αυτή τη στιγμή.

Ειδικότερα, ο υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Τζέιμς Χίππεϊ υποβάθμισε τις ανησυχίες για τον κίνδυνο κλιμάκωσης των επιχειρήσεων μετά από κριτική από τη Ρωσία σε δήλωση του στο BBC. «Δεν προγραμματίζονται περαιτέρω επιδρομές», υπογράμμισε τονιζοντας οτι η χθεσινή επιχείρηση ήταν αναγκαία. Όμως, παραδέχτηκε ότι μπορεί να υπάρξει «νευρικότητα» στην περιοχή απαντώντας σε βρετανικα δημοσιεύματα για ανεξέλεγκτη τροπή.

Από την πλευρά του «περιορισμένα, απαραίτητα και αναλογικά» χαρακτήρισε τα αμερικανικά και βρετανικά πλήγματα στην Υεμένη εναντίον των ανταρτών Χουτι, σε ανακοίνωσή του, ο βρετανος πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ.

Επιπλέον, πιέσεις δέχεται ο πρωθυπουργός  α επαναφέρει τους βουλευτές στο κοινοβούλιο για να συζητήσουν το θέμα των βρετανικών επιδρομών, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τον Κιερ Σταρμερ να ζητά μια δήλωση στο Κοινοβούλιο «με την πρώτη ευκαιρία».

Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να μην ανακαλέσει το κοινοβούλιο σήμερα, πράγμα που σημαίνει ότι οι βουλευτές δεν θα μπορούν να εκφράσουν τις θέσεις τους, έως τη Δευτέρα. 

Ανταπόκριση ΕΡΤ – Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More